Mobile OS & Brands

Pe vremea când aveam vechiul blog de foarte multe ori am fost întrebat “de ce nu scriu decât despre symbian” în categoria de telefonie mobilă. Simplu : pentru că asta aveam.

În prezent un fost coleg îmi recomanda să scriu despre Android, în locul iOS. Cu mare plăcere aș scrie despre Android, aș rescrie despre Symbian sau despre orice alt OS, dar problema e ca iOS am. Nu pot scrie despre ceva ce nu am.

Este destul de simplu să reformulez articole văzute pe alte siteuri. Este destul de simplu să urmăresc trendul Android conform presei de specialitate iar eu să rezum. Dar nu la asta se rezumă “a scrie”. Din punctul meu de vedere, nu am cum să argumentez suficient de bine decât dacă dețin produsul respectiv. Pentru a recomanda de exemplu o aplicație , trebuie mai întâi să o testez personal. Și pe iOS sunt sute de mii de aplicații dar tot ce am detaliat pe facebook sau pe blog, a fost din experiența personală.

Sunt la fel de bine alte multe domenii de interes general ce pot fi dezbătute fără a fi necesar subiectivismul, dar în materie de telefonie mobilă și OS (fie el mobil sau pe computer), prefer să discut pe fapte concrete și pe experiență.

      Cristian Iosub