Modificari TVA pt administratorii Skype Manager

Modificări legate de TVA pentru administratorii Skype Manager

 

Skype a  modificat regulile TVA pentru a obliga utilizatorii sa se conformeze legislației UE viitoare. Schimbările vor fi implementate după 28/07/2014 (se vor aplica însă tuturor utilizatorilor numai după câteva săptămâni). Au fost informati despre acestea și membrii Skype Manager din UE și Elveția.

Ce se schimbă?

TVA-ul se va percepe acum la punctul de utilizare. De exemplu, când membrii Skype Manager din UE și Elveția apelează un telefon fix sau mobil, rata va include taxele.

Alocarea funcțiilor

Când alocați funcții precum abonamente sau numere Skype membrilor grupului Skype Manager sau dacă ați făcut deja astfel de alocări, se va percepe acum o taxă TVA de 15 % (8 % pentru grupurile Skype Manager înregistrate în Elveția).

De exemplu, dacă ați alocat un abonament care costă 5 € unui membru Skype Manager, vă vom taxa 5,75 € (5 € plus 0,75 € TVA la 15 %).

Vă puteți modifica oricând alocările în Skype Manager.

Au adresa  corectă?

Pentru a vă asigura că plătiți suma corectă pentru TVA, verificați dacă avem adresa dumneavoastră actuală de facturare. Puteți verifica și actualiza adresa conectându-vă la cont.

În urma acestor modificări, vor actualiza și termenii. În cazul în care continuați să folosiți Skype Manager, acceptați să vă supuneți Termenilor de utilizare Skype 🙂

skype

 

 

  1. Nu doar la Skype se aplică asta. S-au schimbat de curând regulile de aplicare a TVA în spațiul intracomunitar, chipurile ca măsură antifraudă. Acum TVA se reține la sursă, nu la cumpărător. Teoretic dacă cumperi din țări cu TVA mai mic ieși mai ieftin, practic însă va trebui vorbit la contabilitate cum se va deduce, probabil vei achita TVA și îl vei recupera doar parțial.

    Cristian Iosub