Modular Smartphone

phonebloks

Modular Smartphone s-ar vrea a fi un telefon revoluționar bazat pe durabilitate și posibilitatea upgrade-ului modular. Dacă vrei să faci upgrade la camera foto, nu ar mai fi nevoie să schimbi telefonul cu totul, ci detașezi singurel modulul cu camera foto și îl înlocuiești cu altul care are cameră mult mai performantă.

La trecerea între iPhone 4 – 4s – 5, au fost efectuate schimbări majore, dar pe porțiuni mici hardware. Dacă ar fi fost posibilă trecerea de la 4 la 4s doar prin schimbarea modulelor hardware, nu mai dădeai 600 – 700 euro poe un nou telefon. De aceea susțin că ideea de PhoneBloks este super genială

Link : https://www.thunderclap.it/projects/2931-phonebloks

În altă ordine de idei, ieri s-a lansat ProstPhone 5s si 5c. prețurile sunt exagerat de mari pt … nimic. ProstPhone 5s a fost comparat cu ProstPhone 2G ca să pară ceva extra-mega-puternic, NSA a învățat că cea mai ușoară modalitate de a avea amprentele populației este să i le ceri 🙂 iar 5C mă așteptam să fie 329euro. În realitate :

 • 5C 16GB 600
 • 5C 32GB 720
 • 5S 16GB 720
 • 5S 32 GB 820
 • 5S 64GB 920

Singurele produse Apple care merită fiecare cent sunt iPod Shuffle și iPad care de exemplu am plecat azi de dimineață cu 100% baterie și l-am uitat toată ziua deschis. După 12 ore mai avea doar … 100% baterie ! iPad consumă doar când e folosit, față de mizeria de ProstPhone care suge 20% baterie pe noapte nefăcând nimic.

[youtube]http://youtu.be/y5s1AEPbcWo[/youtube]

 1. Renunt la tot pt. o baterie de 4-5.000mAh care sa ma tina 3 zile! Sunt satul de stresul incarcarii la 12h! Vorba lu Arhi: “o sa-mi schimb telefonul cand se inventeaza o baterie care chiar tine”….

  Intre timp am scos din sertar un Orange Lima cu-n stand-by nesimtit de mare….

 2. […] la job, ieri am scris despre un proiect numit PhoneBloks, un proiect vechi, dar abia acum am simțit nevoia sa scriu, o data cu lansarea noilor jeguri […]

  Cristian Iosub