Noaptea Cercetatorilor Europeni

Cercetătorii aduc știință în strada la cea de-a 10-a ediție a Nopții Cercetătorilor Europeni, în București și alte 16 orașe din Romania. În centrele orașelor, cercetători din diferite domenii, ingineri, exploratori și inventatori îi așteaptă pe pasionații de știință de toate vârstele vineri, 29 septembrie, începând cu ora 17.00.

Bucureștiul va găzdui evenimentul în Piața Universității unde vor fi prezentate rezultatele muncii elevilor din cadrul proiectului 5 Științe, la standuri vizitatorii vor putea testa generatorul cu pedale și bobina Tesla cântătoare sau vor gusta din fructele exotice obținute în urma cercetării.La Alba Iulia, chiar în interiorul Cetății Alba Carolina vor fi prezentate ultimele descoperiri ale cercetătorilor locali și se vor organiza ateliere de meșteșuguri antice.

Vizitatorii din Arad vor fi surprinși de cum Centrul Comercial Atrium se va transforma într-un laborator științific multidisciplinar.

Publicul ce va fi prezent în Bacău, la Universitatea “Vasile Alecsandri”, va avea ocazia sa descopere ultimele invenții din domeniul IT și sa admire spectacolul realizat de drone.

Observatorul Astronomic “Vasile Pârvan” va fi gazda evenimentului din Bârlad. Vizitatorii vor afla cu ce instrumente lucrează cercetătorii din domeniul astrofizicii.

La Brașov, spectacolul științei se va desfășura la Colegiul National “Andrei Saguna”, unde elevii vor captiva atenția publicului cu cele mai inedite invenții și descoperiri. Centrul comercial VIVO! Din Constanta va fi locul de ancorare a unui vehicul subacvatic telecomandat si a multe altor ateliere interactive.

În Cugir vizitatorii sunt așteptați la Colegiul Tehnic “I.D. Lăzărescu” ca să urmărească noutățile din industria mecanica contemporana și operarea pe mașini cu comanda numerica.

Deva găzduiește evenimentul în cadrul Colegiului National “Decebal” unde publicul va avea ocazia sa participe la ateliere cu roboti, jucării și construcții electronice deosebite și modelism auto și drone.

 La Galați, Campusul Științei așteaptă toți curioșii sa testeze imprimanta 3D și aplicațiile de mecatronică sau robotică. Facultatea de Inginerie din Hunedoara da ocazia publicului sa îl cunoască pe pilotul Marcel MARIAN și sa afle ce inovație romanească se ascunde sub capota mașinii lui de curse.

La Oradea
, vizitatorii vor fi introduși în fascinanta lume a cercetătorilor din Universitatea din Oradea.

Muzeul Județean de Științele Naturii din Ploiești va găzdui evenimentul.

Pe esplanada Universității Ștefan cel Mare din Suceava publicul va afla ce sport a luat naștere în urma muncii cercetătorilor.

Tulcea
 va găzdui Noaptea Cercetătorilor la Institutul National de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării unde participanții vor fi introduși în fascinanta lume a Deltei Dunării.

La Zalău, evenimentul va începe pe 28 septembrie la Muzeul de arta “Ioan Sima” și va continua vineri atât la muzeu cât și pe pe Platoul Central Zalău.

În cadrul evenimentului vor fi pregătite pentru copii jocuri educative care în același timp sunt extrem de distractive. Acestea le vor stimula creativitatea și le vor cataliza curiozitatea și dorința de a învăța lucruri noi.

Adulții nu vor fi nici ei neglijați și sunt așteptați sa participe la dezbateri și discuții pe teme științifice, iar pentru cei mai îndrăzneți sunt pregătite întâlniri cu cercetătorii care le vor da răspunsuri la cele mai încuietoare întrebări.

 Noaptea Cercetatorilor Europeni

 

Recomandarea săptămânii
Gazduire web
  1. URL/event Facebook?

  2. Acum am vazut, sorry…

    Cristian Iosub