#NoCash #Revolut

Revolut a avut lansarea oficiala in Romania saptamana trecuta la TechHub. Revolut, ca multe alte solutii similare, are evanghelisti, opozanti si consumatori. Nu am sa predic avantajele lui, legalitatea sau nu a metodelor de plata, cat de siguri sunt sau nu banii in conturile revolut avand in vedere ca nu sunt inca banca ci am sa exemplific cateva posibilitati de utilizare ale cardului, cu bune si cu rele:

 • poti retrage de la bancomat fara comision. Da, asta o au ING si cateva banci dar daca am un Bancpost nu stau sa schimb banca si comisioanele Bancpost sunt destul de maricele.
 • poti plati chiria / rata la banca la un curs mult mai mic fata de cel al bancii si economisesti incredibil de mult timp pentru ca nu mai trebuie sa alergi pe la exchange-uri si la banca.
 • aplicatia e un punct de referinta pentru toti cei ce vor urma. Navigare rapida, topup in mai putin de 15 secunde. Apoi, are functii de securitate pe care nu le intalnesti in mod uzual la o aplicatie de banca sau institutie financiara (blocare retragere ATM, blocare contactless si altele)
 • cardul e acceptat peste tot din ce am incercat. De la plati pe eMAG, Paypal, Starbucks pana la POS-ul curierului.

In curand Revolut va oferi si IBAN de RO pentru conturile in Lei, momentan oferind numai IBAN de Germania si Anglia. Asta inseamna ca o data cu reglementarea Revolut ca unitate bancara, ANAF o sa aiba puterea de a pune proprire inclusiv pe contul Revolut.

La lansarea Revolut s-a discutat destul de mult legat de facilitatile aplicatiei, de asigurarea de calatorie, de criptomonede, de Vault (pusculita unde pe 22 mai anuntau ca in total s-au strans peste 5 milioane euro la novel global), de interesul consumatorilor de a regasi Revolut tot mai mult in zona B2B (plata la comerciant) dar putina lume stie ca Revolut mai are o optiune de asigurare a telefonului mobil pentru orice fel de incident.  Irina Scarlat, fost manager Uber, ocupa pozitia de Country Manager Revolut in Romania si impreuna cu Robert Braileanu par sa miste lucrurile in directia potrivita: cresterea unei comunitati puternice, stabila si care sa ajute prin feedback la dezvoltarea acestei aplicatii de digital banking.

Anual e undeva la 250 lei per device (similare facuta pe Galaxy S8) si o taxa de vreo 30-60 €, ca la Casco. Daca costul reparatiei e mai mare de o anumita valoare, vreo 250 € parca, device-ul este schimbat cu totul. Asigurare au si operatorii de telefonie dar niciunul nu iti asigura telefonul in cazul in care il scapi pe jos si il spargi iar la ESD e vreo 1200 lei distractia .

Cifre: Revolut s-a lansat in Anglia in urma cu numai 33 luni, are +350 angajati, +1.800.000 utilizatori, +25.000 business -uri care folosesc revolut prin API si RITA (chat botul) rezolva cca 27% din tichetele de suport fara interventie umana. In Romania, Revolut are circa 30.000 utilizatori si isi propune sa ajunga la 100.000 pana la finalul anului.

Recent, Fly Go a anuntat ca lanseaza un parteneriat cu Revolut, prin care le ofera clientilor care fac plati cu cardul Revolut o serie de discounturi la achizitia biletelor de avion, a hotelurilor, a pachetelor complete de vacante, sau la serviciile de car rental. Astfel, clientii Fly Go care vor folosi cardurile Revolut la plata online a serviciilor achizitionate de pe Fly-go.ro vor beneficia, in prima luna, de servicii fara comision, iar din a doua luna vor avea 20% reducere din comision la orice serviciu achizitionat.

Pentru a sarbatori lansarea pe piata din Romania, Revolut va oferi noilor utilizatori primul lor card fizic gratuit. Oferta este valabila pana joi, 31 mai, pentru toti utilizatorii care isi fac cont la http://bit.ly/RevRo si comanda un card Revolut cu livrare standard, asociat contului curent.

Pentru a beneficia de aceasta oferta limitata, doritorii trebuie sa:

 • Acceseze http://bit.ly/RevRo si sa introduca numarul lor de telefon mobil;
 • Acceseze link-ul primit prin SMS pentru a descarca aplicatia Revolut din Magazinul Play (pentru telefoanele cu Android) sau App Store (pentru iPhone);
 • Deschida un cont curent din aplicatie;
 • Incarce suma minima de 50 RON in contul lor (aceasta suma poate fi cheltuita imediat din contul Revolut);
 • Selecteze si sa comande primul lor card fizic, cu livrare standard

Eu am incercat pe contul sotiei si ma pune sa platesc taxa de transport de 27 Lei fiind un cont mai vechi. Eu as vedea fidelizarea utilizatorilor intr-o maniera ce sa aduca intr-adevar un plus de valoare pe termen lung. Cunosc multe persoane care numai pe 2018, in mai putin de 5 luni au tranzactionat +150.000 lei prin Revolut dar la fel de bine cunosc si mai multe persoane care au instalat aplicatia, au vazut despre ce e vorba si au comandat cardul dar acolo se termina povestea de iubire. Focul pasiunii l-as aprinde cu pachete premium pe un an pentru cei care au cele mai multe tranzactii in perioada x-y, comision preferential atunci cand va fi disponbila optiunea de credit in RO si multe alte facilitati destinate celor care sunt deja clienti Revolut. Altfel, momentan e ca la operatorii de telefonie mobila: decat sa iti faci prelungire de abonament, mai bine iti faci un altul si vei avea de 30 ori mai multe avantaje. Sau migrezi la un alt operator si ai bonus de bun venit.

Revolut Romania App

 1. Revolut mi-a blocat 3000 de GBP de 6 săptămâni și refuză să-i dea înapoi. Tot amână la fiecare două săptămâni cu încă două. Vrei să fii în situația mea? Ții la banii tăi? Nu mai folosi Revolut, du-te la o bancă adevărată.

  Cristian Iosub