Noua aplicatie ClickPhone pentru iOS si Android

ClickPhone a finalizat integrarea serviciilor sale in aplicatia Cloud Softphone, disponibila atat pentru dispozitivele iOS cat si pentru Android.

Aplicatia CloudSoftphone

Cerintele minime sunt iOS 4.3 respectiv Android 2.2. Ideea e buna sa integrezi serviciile intr-un client deja existent, in felul asta economisind resursele financiare necesare dezvoltarii in house a propriei aplicatii si mentenanta acesteia. Dar din pacate, clientul ales este unul pe cat de atractiv si simplu ca design, pe atat de dificil. Daca eram obisnuit ca aplicatiile dezvoltate de providerii VoIP sa aiba intreaga librarie de codecuri deja instalata, aceasta aplicatie se pare ca cere 6.99 euro pentru codecurile G729 de slaba banda. Setarile existente in aplicatie sunt de fapt iframe din pagina ClickPhone asadar interfata va fi destul de cunoscuta.

Tot la capitolul dezamagire este transferul de inregistrari audio din telefon in calculator. La Bria (xlite) este destul de simplu : plug & play. La CloudSoftphone nu este recunoscut folderul de catre Zorin (Linux) dar am sa probez cu iTunes File Sharing cand o sa am acces la un Windows sa vedem.

Plusurile aplicatiei constau in designul destul de simplu, schimbarea meniurilor in timpul convorbirii prin slide si posibilitatea de a defini un “speed dial” similar extensiilor de browser

Cum ne ajuta PUSH?

Poti sa primesti apeluri pe numarul tau ClickPhone chiar daca aplicatia este inchisa.
Aplicatia iti afiseaza acum creditul, se integreaza cu agenda ta telefonica, iti permite sa trimiti mesaje SMS si cel mai important: NU iti consuma bateria! In momentul in care ClickPhone detecteaza primirea unui apel, “impinge” apelul catre ultimul device logat la contul clickphone. Sunt curios cum va influenta asta redirectionarea de apeluri, mesajeria vocala si notificarea apelurilor pierdute. Pana acum, daca nu erai conectat la un client SIP, deci nu puteai sa primesti apeluri, erau deviate toate apelurile catre mesageria vocala si se transmitea un email de notificare. De data aceasta presupun ca va fi disponibila aceasta optiunea doar in cazul in care primesti un apel in timp ce esti deja angajat intr-o convorbire. Din testele efectuate, apelul se trimite push, ne fiind directionat catre mesagerie.
Instaleaza-ti si tu aplicatia pe telefonul tau in 2 pasi simpli si beneficiaza de ultima tehnologie.

 

  1. Din pacate pe android nu poti seta secventa codecurilor folosite de catre aplicatie, spre ex. pe Wi-fi negociaza G722, care are nevoie de multa banda, banda pe care e posibil sa n-o ai daca folosesti un hotspot free, apoi tre sa faci teste peste teste… Poti sa fortezi un anume codec daca te joci la secventa codecurilor de pe server, dar asta presupune sa dai peste cap alte setari de pe alte echipamente….. Din joaca mea pe voip am vazut ca iLBC e cam singurul codec pe care-l poti folosi pt. voip pe Wi-fi, secondat de G.729, care nu-si merita totdeauna banii…. iLBC e mai putin sensibil la packet loss decat G.729, motiv pt. care-l folosesc si cu internetul mobil, cu rezultate asemanatoare.

    • CRISTIAN IOSUB 8 iunie 2013 at 13:41

      Eu dupa o zi de plimbat cu telefonul prin oraș si probat wifi si 3G, am revenit la Bria. Extrem de bine argumnetata problema codecurilor @Bogdan.

  2. Media5 mi-a facut cele mai putine probleme pana acum….

    Cristian Iosub