Nu scriu pe blog despre politică

Pe acest blog puteți găsi subiecte despre aproape orice : de la vibratoare până la Monica Columbeanu, de la subiecte despre telefonie mobilă până la vulnerabilități ale operatorilor de telefonie, de la comportamentul pițipoancelor din callcenter date afară până la promovarea unui brand online.

Dar nu veți găsi subiecte despre politică. Un cititor amabil mă întreba azi pe email de ce nu scriu nimic despre Ponta, Băsescu & co. Ei bine, pentru că ideile mele despre falsa democrație și organizare a României sunt un pic mai drastice.

Luptele de stradă nu se fac seara după ce și-a pontat fiecare orele cu cardul în multinaționala călduroasă. Luptele de stradă nu se dau atunci când în clădirile simbol mai sunt doar femeile de servici și gardienii. Proteste au fost și vor fi întotdeauna dar fără șanse de reușită pe calea dialogului. Motivația e simplă : caracatița e deja formată și nu o să fie nimeni cretin să lase un business călduros gen Cocoș doar pt că au ieșit 10k de nebuni în piața universității. Protestele nu se pot face cu lideri dubioși.

Există două soluții la ora actuală pentru aducerea pe linia de plutire a tot ce vedem în jur :

Educarea poporului cu pumnul. Scene de genul celor de la inundații nu ar trebui să existe decât în bancuri seci. Țăranul rămâne un țăran , orășeanul rămâne un orășean. Aici trebuie schimbată mentalitatea. Ca să iei țăranul din bar și să îi explici că dacă are casă de chirpici cu acoperiș de paie și se încălzește la reșou iar la iarnă va lua foc cu totul, e greu.

revoltaEducarea liderilor se face cu bomba. Din păcate avem niște servicii de informații extrem de bine puse la punct. Oricât de kamikaze ai fi, românul e prost și se toarnă singur. Cu destinație Scroviștea, nu ajungi cu bomba nici până la Otopeni că cineva sigur te-a luat. În schimb, scenele din filme de genul “v from vendetta” pot fi aplicate. Mă gândesc doar la mirosul de carne arsă în timp ce arde clădirea senatului în timpul unei ședințe….Yami.

Până atunci, suntem doar niște români lași cărora ne place să ne plângem dar fără să facem nimic concret…

  1. Educarea poporului se face din scoala…. Noi nu avem notiunea “debate-ului” impamantenita, nu suntem obisnuiti sa ne aparam punctul de vedere de la femeia de serviciu la nush ce head-officer, de frica sa nu suparam… Asta e frica noastra cea mare, intr-o societate care nu respecta protocoalele….

    Am vizitat cateva campusuri universitare din U.K, printre care Oxford, Cambridge si East Anglia.
    Daca asistai la un debate ramaneai masca la argumentatia logica si totusi fara finalitate la care participai…. Initial mi-am zis: pierdere de vreme sa te contrazici cu unul doar de dragul de a te contrazice, apoi mi-am dat seama ca asa se nasc curente de gandire….

    Cristian Iosub