Număr de acces ClickPhone

După doi ani de utilizat zilnic servicii VoIP pe baza aplicațiilor specifice pt iPhone și Android, m-am hotărât să fac tot posibilul să reduc traficul de internet lunar folosit pentru aceste apeluri.

Am lansat vineri propunerea alocării unui număr de acces local și pentru utilizatorii din Italia. Primul care a lansat acest serviciu a fost ClickPhone, serviciu pe care deja am avut privilegiul să îl testez cu succes în ultimele 3 zile.

Aceasta opțiune permite efectuarea de apeluri la tarifele ClickPhone folosind telefonia tradițională. Accesează www.clickphone.ro folosind userul și parola furnizate de ClickPhone și poți activa codul unic de acces.

Exemplu: Dacă ești în mașină în Italia și nu ai internet dar vrei sa suni la tarife ClickPhone un alt număr atunci apelezi de pe telefonul tău numărul local de acces din italia și apoi introduci numărul dorit. Pentru convorbirea locala ești taxat de operatorul tău de telefonie (sau folosești din minutele din abonament) iar pentru convorbirea internațională ești taxat din creditul ClickPhone.

Până în prezent, ClickPhone oferea număr de acces doar pt utilizatorii aflați în România și acesta este (+4) 031.005.1005. De astăzi, utilizatorii ClickPhone aflați pe teritoriul Italiei pot apela numărul de telefon (+39) 011.043.8443 (apel cu tarif normal) și în funcție de setările din contul ClickPhone, pot alege să folosească un PIN de autentificare sau cum este cazul meu, pot alege să fie recunoscuți de sistem în cazul în care apelează de pe un anumit număr de telefon.

Una dintre frumusețile telefoniei prin internet (pe lângă costurile extrem de scăzute) este că poți fi apelat printr-un simplu click. Exemplu :

APASĂ AICI PENTRU A MĂ APELA GRATUIT prin intermediul serviciului Click2Call (gratuit pt tine, pentru că mă simt darnic și plătesc eu convorbirea din contul meu)

 

ClickPhone

  1. Daca clickphone ar veni si cu posibilitatea de apelare cu propriul numar mobil, atunci ar fi un serviciu complet.

  2. Si asta numai pt. ca au serverele in .ro, in .us n-au nicio problema sa ataseze la extensia pe care o folosesti propriul numar de mobil, ba chiar il folosesc pt. verificare.

    Zilele trecute ma jucam cu un serviciu voip american, apeland tot asa un numar de acces direct de pe telefonul meu mobil si am avut surpriza sa am callerID fix numarul de mobil (forward callerID)…. La al doilea test de pe RDS.TEL n-a mai functionat…. Deci in US se poate si e perfect legal.

    Cristian Iosub