Web Analytics

O filmare face cât o mie de martori

Veneam de la muncă astăzi pe autostrada Barberino – Firenze. Ploua torențial și bătea și vântul. La 100km/h am simțit că începe ușor să fugă direcția așa că am scăzut la 90km/h și m-am dat pe banda 1. Din spate vine un Jeep Mazda, de culoare neagră, care s-a gândit că cea mai sigură cale spre a muri pe timp ploios este să facă slalom printre mașini, pe autostradă, cu peste 130 km/h. Schimba benzile, nu semnaliza, punea frână bruscă etc.

Dau claxon, bag faza lungă. Nimic. Îmi pune frână brusc în față , trec pe B2 și încep să o înjur. Era o șoferiță. Pur și simplu a ignorat tot ce era în jurul ei. Era regina autostrăzii. Accelerează iar, croșetează, o mai înjură vreo 3-4 șoferi.

După vreo 3 km văd o mașină întoarsă pe autostradă. Înțeleg imediat că e vorba de un accident și…surpriză era un autoturism înmatriculat în România. Proasta de mai devreme pe care o înjurasem s-a băgat fără semnal în fața lui și apoi a frânat brusc. Ăsta amărâtul a tras de volan pe frână și a intrat în parapete. A avut noroc că nu a sărit parapetele pt că sub el erau vreo 50 m de prăpastie.

M-am dat pe banda de urgență să văd starea șoferului (numărul de România l-am văzut după aceea). Airbag sărit, mâna rănită dar a supraviețuit. După vreo 10 minute au venit poliția și ambulanța. Pe proastă au găsit-o cu ajutorul camerelor de supraveghere de la Telepass (porțile de intrare/ieșire pe autostradă), fiind vorba de un model de mașină mai rar.

Din păcate tipul nu a filmat așa că va trebui să se ducă în instanță cu italianca pt recuperarea pagubelor. Pe jos curgeau de sub mașină toate lichidele posibile, radiatorul praf, capota se îndreaptă, plasticele se schimbă, spoilerul se schimbă. Daună de cca 1000e și tractarea mașinii vreo 200 euro. Doar pentru că o șoferiță a sfidat regulile de circulație și pe ceilalți participanți la trafic.

Info car kit pentru a filma aici. Nu se știe niciodată când este nevoie, în condițiile în care eu de peste 3 ani am ajuns să mă feresc, nu să conduc. Lipsa educației rutiere a celorlalți participanți la trafic vor duce în final la schimbarea titlului de “permis de conducere”, în “permis de ferire”…

 

Subiecte:

BlogCalatoriiInternet

  1. O lectie din care ar trebui sa-nvatam ….

  2. E adevarat ca daca nu sunt ratificate camerele Politia nu ia in calcul o astfel de dovada?

    • Oficial trebuie omologata camera. Neoficial, politia a inceput sa inteleaga mersul si accepta. Nu e folosita inregistrarea in instanta ci e folosita pt intimidarea “infractorului” sa recunoasca singur 🙂

  3. Inregistarea se poate accepta in instanta, depinde de judecator. Mai ales daca este completa – adica un film de 20-30 minute continuu. Asta cu intimidarea …

    Cristian Iosub