O idee pt politia romana

In intersectie la spitalul de urgenta de pe Floreasca era astazi un politist de la rutiera ce dirija de mama focului circulatia. Omul se straduia sa isi faca datoria dar era depasit de situatie si de bizonii invatati sa circule pe sina de tramvai. Eventual pe sina de pe contrasens daca prima este ocupata. 🙂

Pentru că :

  • politistul nu are cum sa sanctioneze toti bizonii care incalca legea
  • politistul nu are timp sa traga pe dreapta acesti bizoni
  • romanul este nascut nesimtit si sfidator

Propun:

  • amplasarea unui politist (2, 3, 10 sau cati este nevoie) de la rutiera pentru dirijarea traficului dar obligatoriu insotit macar de un echipaj moto special pus pentru oprirea si sanctionarea bizonilor

Ma uitam astazi si imi era mila de politist. Da, stiu, suntem toti impotriva sistemului si politistii sunt spagari. Dar unii dintre ei au intrat la academie fara sa aiba parinti generali si acum dirijeaza circulatia. Imi era mila nu pentru meseria lui ci pentru faptul ca nu putea sa isi exercite pe deplin atributiile si sa sanctioneze soferii care depaseau coloana pe sina de tramvai. Groaznică mi s-a parut aroganta soferilor atunci cand politistul incerca sa ii educe cu vorba buna.

Dar nu toti inteleg de vorba buna asa ca exista doua solutii: un pumn sanatos in cap (dar atunci tipam ca politia agreseaza soferii) sau sanctionarea imbecililor. Faptul ca am stat in cozi la 8 dimineata mi-a prelungit timpul de a ajunge la munca cu maxim 15 minute. De ce as lua-o pe sina de tramvai si as depasi cozile de masini pentru 10-15 minute, cand pot sa conduc relaxat si sa ma bucur de o dimineata racoroasa?

politia_rutiera

 

foto: libertatea.ro

  1. Și vin si eu acum cu “in america…” daca ala se uita urat la politai, era luat pe sus, paralizat cu teaserul, dat pe toată fața cu spray cu piper, amendat zdravan si bagat la bulau pentru cateva zile.

    la noi… ca la nimeni

  2. @spanac: apoi țipau internauţii “police brutality”.

    Cristian Iosub