O lecție de viata din partea unui miliardar

Prin luna mai am fost la un eveniment privat care a durat o săptămână. Invitați erau numai posesorii unor mașini de 1.5 – 3.8 milioane de euro. Țin minte ca la 7 dimineața veneau doi copii, de maxim 25 de ani, cu niște găleți de apă si spălau mașinile. I-am întrebat in perioada aia cam ce salariu au de spală mașinile pe frigul care era dimineața si stăteau cu mâinile in apa înghețată, iar ei au răspuns sec : “decent”.

Weekend-ul asta sunt la un alt eveniment privat unde sunt expuse bijuterii Bulgari de +164.000€ bucata (un ceas) pana la 300.000€ (un colier). Cum stăteam eu relaxat si mă cafengeam, vad unul din spălătorii de mașini ca coboară dintr-o superba Pagani. Am simțit ca intru in pământ de rușine când mi-am dat seama ca chiar el era dl. Pagani jr. El îmi plătea mie salariul iar eu făceam bâză de el ca spală mașinile pe ger…

Am discutat, am băut un cocktail împreuna si a ținut sa îmi aducă aminte de povestea de acum câteva luni. Am descoperit in seara asta un fiu de miliardar învățat cu munca grea de mic copil. Școlit pe la cele mai bune universități, dar afterschool montează manual mașinile si face munci pe care eu sincer nu le-as face daca as fi fost in locul lui.

Ce pot sa mai spun decât ca exista inca speranță pe pământ si pe zi ce trece descoperim tot mai multi bizoni de Dorobanți dar in același timp descoperim si copii de miliardari dispusi sa dea la sapă o vara întreagă numai ca sa învețe ce este accea munca si banul corect câștigat.

 1. De ce se spala masina cu apa rece pe timp de frig si nu cu apa calduta de ex.? Afecteaza vopseaua? Banuiesc ca sursa de apa era aceeasi, o banala chiuveta, nu ceva izvor izolat….

  Jos palaria pt. astfel de oameni, desi e discutabil daca spala masina sau facea astfel de treburi murdare pt. ca nu avea incredere in felul in care-si dadeau silinta altii sau din alt motiv numai de el stiut.

  Leadership-ul inseamna si delegarea sarcinilor pt. a te concentra pe problemele strategice. Nu spun ca nu e bine ce face, dar la noi te-ai ingropa intr-o munca neesentiala, daca ai face TOTUL de unul singur. Uneori e bine sa-i lasi pe altii sa faca ceva ce se privep dar fac superficial si sa vii cu-n ochi format si sa zici:”mai da o data” sau “insista te rog si aici”.

 2. Daca n-ai buton de like e mai dificil sa vezi la sfarsitul zilei ce articole au meritat/sau nu timpul alocat scrierii.

  Eu sunt pro ideii de a-ti ingriji singur supercarul ( desi aici e un caz izolat ).

  • Deci tu conchizi valoarea unui articol dupa nr de likeuri? Jesus… Fă-ți blog pe Facebook atunci.

   Apoi, Cristi a folosit pluralul “mașini”, de aici rezulta ca fiul proprietarului spală mașinile clienților.

   Poate sunt totusi prea grele articolele astea , Stefan

 3. Adevarul este ca sunt tot mai putini astfel de oameni. Chiar prea putini as spune. Marea majoritate, isi bat joc de banii parintilor, nu-i pretuiesc.

  Cristian Iosub