Okazii.ro epic fail

Cea mai mare plăcere care pot sa o am, este sa intru in contact cu firme care prefera pierderea clientului care plătește decat sa trimită un email.

Am început sa fac o colectie de cartele SIM (pachete prepaid nefolosite) iar singurul site unde pot găsi asa ceva este in Rromânica pe okazii.ro. Pe vremea dacilor si a romanilor, pe vremea când okazii abia lansa un sistem electronic de plata a contului, aveam un debit de vreo 7€. Am reclamat atunci pe email de mi s-au tocit degetele ca au fost comisioane aplicate abuziv in conditiile in care clientul nu cumparase produsele. Dupa al doilea război mondial mi se pare ca au implementat si o funcție de a nu percepe comision pe vânzare daca este acordat calificativ negativ. Aici as interveni din nou aducandu-mi aminte de leapșa anularii calificativelor negative din perioada respectiva, acordate de toți kinderii care cumpărau online si tot ei nu ridicau produsul.

Decat sa continue relația homosexuala dintre mine si okazii, mi-am mutat produsele in perioada respectiva pe amazon si pe ebay.

Ieri, am vrut sa plătesc comisionul respectiv si sa reactivez contul. Online nu se poate pt ca au trecut 6 luni de la neplata si okazii a dezactivat inclusiv funcția de plata de pe cont. Asa ca am așteptat cuminte pana astăzi sa ii sun. O fătucă foarte linistita mi-a spus ca singura modalitate de a reactiva contul si de a cere stergerea numărului de telefon care era alocat contului respectiv (vreau sa pun numarul pe un cont cu calificative 0), este sa plătesc comisionul. Perfeeeect, zic, hai sa vedem cum. Eu, Gigi Becali, vreau sa iți dau bani. Tu, okazii, ia-i!

Mno, nu merge chiar asa. Businessul din Rromânica trebuie sa te umileasca complet pana sa rezolva ceva. Singura modalitate de alimenta un cont suspendat, este sa te duci la banca si sa depus banii in contul lor IBAN, in RON. Daca am nesimtirea sa am conturi de străinătate in alta valuta decat RON, e problema mea. Okazii nu accepta decat RON si decat din conturi ale băncilor românești. Nu interesează pe nimeni ca poate nu vreau sa am cont in Românica. Poate bancile din Irlanda unde am contul au comisioane mai mici. Poate au facilitățile mai multe. Nu interesează pe nimeni nșpe miile de motive pentru care as prefera sa folosesc bancile din străinătate in defavoarea celor românești.

In plus, okazii.ro accepta doar numere de telefon in profil sub forma de numar fizic, gsm. Nu pot lăsa un numar de fix sau un numar de voip ca si numar de contact pe okazii.ro pentru ca ar trebui sa imi trimită SMSul mamei lor de confirmare.

Încă un motiv sa fiu scârbit de jegurile astea de siteuri ce profita de monopolul pieței românești.

Că tot ziceam de umilintele primite de catre client din partea companiilor, un exemplu perfect ar fi Cosmote. Când am fost in mai acasă, am facut schimbare de SIM. Am cartela personalizata (!) deoarece am facut portare din Vodafone in Cosmote. Condiția portarii este acceptul clientului de a ii fi personalizata cartela prepaid. Deși am toate datele personale in baza de date, accesibile oricărui kinder, NU au vrut sa fac schimbare de sim pana nu le-am zis exact de când am cartela. A trebuit sa ma prostituez sa aflu de când am cartela, sa ma uit printr-un geamantan de documente pana sa gasesc cererea de portare ca sa mi aduc aminte de când am cartela .

Cazul nevestei e si mai misto. Ea a avut prepaid din 2006, apoi in 2007 a trecut pe abonament si a revenit prepaid prin 2010. La schimbarea de sim a întrebat-o de când are numarul si ea a răspuns calm : 21 Octombrie 2006. Nop. Răspuns greșit. Săraca femeie de atunci are cartela. Ce a facut plimbare, schimbări in aceeași companie (!) e un alt aspect.

Faza cea mai misto e ca un client nu are alte treburi de facut decat sa retina date de acum nșpe ani in contextul in care eu nu mai dețin nici când mi-am încărcat ultima oară numarul.

Cam asta e situația in Rromânica. Kinderii multinationali sau SRLurile făcute pe genunchi ca okazii.ro abia așteaptă momentul sa muiască un pic clientul. Exista o plăcere masochistă de a umili clientul fara sa se gândească nimeni ca acel client intr-o zi va pleca. Unul nu contează. Dar daca se desteapta mai multi?

 1. Mi-am dorit un ebay autohton, a trebuit sa ma multumesc cu okazii….

  Cea mai tare solutie de a cumpara ceva ieftin e sa salvezi search item-ul in lista de favorite, pt. a primi zilnic newsletter cu produsele care te intereseaza, la fiecare noua listare…..Astfel vezi si evolutia preturilor si poti sa descoperi un real deal via email, ca tot verific des mailul….

  Din pacate nu poti salva mai mult de 7-8 search stringuri/cont, iar solicitarile mele de a putea salva mai multe cautari au ramas fara raspuns…..

  Inca un lucru bun, gandit prost…..

 2. Aici nu inteleg:
  “Daca am nesimtirea sa am conturi de străinătate in alta valuta decat RON, e problema mea. Okazii nu accepta decat RON si decat din conturi ale băncilor românești. ”

  la alimentara poti sa platesti in franci elventieni?:) Evident ca platesti in …RON.
  Eu am platit si din cont de paypal si cu card si mi-a facut automat banca conversia din Euro in RON.

  • Fiecare cum e obișnuit sa facă comerț online . Eu am cardul in lire sterline si pot plăti ORICE produs ce are ca valuta de referință RON.

   Daca tu cumperi o cartela de reincarcare online si ai prețul in RON, asta înseamnă ca poți plat doar daca ai contul in RON ? Exista conversie.

   Ei bine, acea conversie unele bănci nu vor sa o accepte.

   BRD accepta conversie. Alpha Bank in schimb nu. Daca ai de plătit o factura de 100 RON, trebuie sa transfera dintr-un cont de RON in cel al Alpha Bank, altfel refuza tranzacția.

 3. Bună Cristian,

  Ne pare rău pentru situaţia întâmpinată.

  Okazii.ro este o platformă de e-commerce ce îşi desfăşoară activitatea doar România. În cazul plăţilor prin ordin de plată singura monedă ce poate fi acceptată este leul.

  Conturile care au înştiinţări de plată mai vechi de 6 luni sunt blocate, iar singura metodă de reactivare a acestuia este plata sumei restante prin ordin de plată.

  În prezent, pentru înregistrarea pe Okazii.ro este necesar să utilizezi un număr de telefon înregistrat în cadrul reţelelor de telefonie mobilă din România, respectiv Orange, Vodafone, Cosmote sau Zapp Mobile.

  Mulţumim pentru sugestiile tale, ele sunt constructive şi vor fi luate în considerare pentru dezvoltarea unor servicii viitoare ale Okazii.ro.

  Dacă ai întrebări despre activitatea pe site sau nelămuriri, echipa de Asistenţa Clienţi Okazii.ro îţi stă la dispoziţie pe adresa suport@okazii.ro sau la numărul de telefon 0374652944 de luni pana sâmbătă între orele 9:00-21:00.

  • CRISTIAN IOSUB 9 iulie 2013 at 21:39

   Online din IBAN de Italia cu valuta € in IBANul de pe okazii.ro de România cu valuta RON.
   Deci se poate !!!

   Salut,

   Alimentarea pe care ai efectuat-o prin ordin de plată a fost confirmată. Suma este disponibilă acum şi în contul tău de utilizator Okazii.ro.

   Pentru mai multe informaţii legate de soldul curent, te rugăm să accesezi secţiunea Contul meu/Financiar.

   O zi bună,
   Echipa de Asistenţă Okazii.ro

   email : suport@okazii.ro
   telefon : 0374OKAZII (0374652944)

  • CRISTIAN IOSUB 5 iulie 2013 at 22:27

   Buna seara,
   Eram obișnuit, fiind in secolul XXI sa transfer online in IBAB suma datorată si banca Dvs sa facă conversia valutară. EBay, Amazon etc accepta pana si yeni japonezi

 4. Madam Hromei ai dreptate cu moneda. In rest e o metoda anevoiasa cu OP.
  Ramona,de ce nu se poate plati prin…ce o fi?sms,card,paypal?

 5. Eu am vandut produse pe ocazii si mi-am luat teapa, o singura data mi-am luat teapa din multi clientii pozitivi. In rest despre okazii nu am ce zice, face ce face dar tot profita de pe noi.

 6. andrei vasilescu 6 iulie 2013 at 18:01

  E, hai Alexandra, faceai donatii sau vindeai ceva? Normal ca vor sa faca bani. Uite, eu vand pe okazii si pe mercador de vreun an si am luat teapa in prima luna pe ambele. De atunci ma uit de zece ori la calificative si vand foarte bine cu garantia de livrare. Partea proasta e ca dureaza 1 sapt sa intre banu dar stiu sigur ca intra.

 7. am cumparat de multe ori de pe Okazii.ro si de fiecare data am primit ce+am comandat.
  o singura data am mers doar pe incredere, respectiv pe calificative, in rest am luat numai produse cu garantie de livrare.
  acum ma bate gandul sa trec de partea cealalta a baricadei si sa mai dau din jucariile baiatului (gen masinute, biciclete)

 8. eu cumpar de pe okazii de multa vreme si-ntotdeauna am primit ce-am comandat.
  daca alegi produse cu garantie de livrare, nu poti avea surprize. daca esti din Bucuresti poti sa optezi si pt punctul de livrare (toate produsele ridicate de la punctul de livrare beneficiaza automat si de garantia de livrare)

  Cristian Iosub