Orange si MoneyGram. WTF?

image

Comunicat de presa

Transferuri în RON prin serviciul MoneyGram disponibil în Orange shop
Bucureşti, 18 iulie 2013. Vizitatorii magazinelor Orange shop au de acum posibilitatea să transfere bani cash şi în RON, prin serviciul MoneyGram.

Astfel, toţi cei care doresc să expedieze bani cash, în RON sau în EUR, în ţară sau în străinătate, pot intra şi depune banii în cel mai apropiat magazin Orange shop, atât în timpul săptămânii, cât şi pe durata weekendului, magazinele Orange shop stradale fiind deschise şi după ora 18.00, iar cele din galeriile comerciale având program până la ora 22.00, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

„Încercăm de fiecare dată să ne adaptăm programului încărcat pe care îl au clienţii şi să le oferim soluţii atunci când au nevoie de ele. Astfel, am observat că numărul tranzacţiilor înregistrate pe durata weekendului sunt cu 50% mai mari faţă de zilele obişnuite din cursul săptămânii, iar tranzacţiile în interiorul ţării şi-au dublat numărul de la începutul acestui an.” a declarat Irina Matea, manager de proiect în cadrul Orange România.

Serviciul este o premieră în industria telecomunicaţiilor din România, Orange fiind singurul operator care a introdus un serviciu de transfer internaţional de bani cash. Acesta este disponibil în Orange shop din toată ţara, pe toată durata programului de funcţionare, iar banii pot fi ridicaţi în RON sau EUR, în funcţie de opţiunea expeditorului. Banii trimişi în afara ţării pot fi ridicaţi în moneda ţării respective sau în altă valuta disponibilă. Pentru a transfera bani, utilizatorii nu au nevoie de cont bancar sau de card de debit ori de credit şi nu trebuie să fie clienţi Orange.

Mai multe detalii despre serviciul de transfer internaţional de bani prin MoneyGram puteţi găsi pe www.orange.ro şi pe www.moneygram.com.

Dilema

Cine naiba trimite bani prin Western Union, MoneyGram & Stuff dintr-un magazin de telefonie ? Pt asta exista bancile, pt asta exista online (transfer Western Union si MoneyGram din contul curent). Câtă încredere poate avea compania in niște studenți part-time, sa aibă grija de datele clienților si convingerea ca nu vor fi erori in transmiterea informațiilor financiare corecte ?

  1. Mai ales ca se vorbeste de un serviciu major de transfer de bani. Oamenii trimit si sume mari.. Eu nu as avea incredere sa trimit dintr-un orange shop. Problema cred ca o au cei de la moneygram… Dar ma rog, aici in Spania transferurile de bani se face de la asa zisele “locotorii de marocani”, niste cabine de carton care azi sunt si maine nu mai sunt. Ce conteaza 🙂

    Cristian Iosub