Panasonic ER-PA 10

Ceva ciudat se întâmplă în jur. Prețurile explodează pentru produsele electronice și electrocasnice în țările de jos, de genul Italiei, Spaniei, României dar scad în țări precum Germania.

Revelionul l-am făcut pe undeva prin nordul Italiei la niște prieteni obișnuiți cu aerul nemțesc. Îmi povesteau că aproape tot au cumpărat și are circuit electronic, este luat din Germania, Austria sau Anglia. Am ascultat, am comparat pe loc prețurile de exemplu la un Nikon D3200 DSLR iar diferențele erau enorme. În Italia era (chiar și la oferte) mai scump cu peste 120 euro.

Astăzi mi-am adus aminte că vreau să îmi iau aparat de ras electric. Pentru că am încercat toate chinezăriile de pe piață cu 3 cercuri, m-am dus la o frizerie și am întrebat ce îmi recomandă. Frizerul, marocan, mi-a făcut o demonstrație cu un Panasonic ER-PA 10. În 45 de secunde aveam bărbița exact cum vroiam. Rapid, simplu, fără tăieturi, nici pre lung, nici prea scurt.

Așa că m-am pus pe căutat aparatul de ras. Preț minim în italia : 69.99 euro pentru companii sau 99.00 euro pentru consumatorii casnici. Ebay Germania mi-a găsit la o firmă, cu certificat de garanție valabil în UE, la prețul de doar 24.90 euro plus 9.90 euro transportul.

În curând Germania va deveni furnizorul de electronice și electrocasnice din Europa. Mă gândesc că atunci când am căutat aparat foto, găsisem o grămadă (de exemplu un D3100) cu 269 euro în Germania și 399 în Italia. Asta pe online că în magazine același aparat ajungea și la 499 euro în Italia.

  1. […] la aparatele electrice de tuns si le folosesc fară pieptenul de tuns și sunt foarte mulțumit de Panasonic ER PA 10. In România e cam scumpicel din […]

    Cristian Iosub