Panasonic Lumix DMC-FS45 Digital Camera

Achiziția de astăzi :  cameră digitală din clasa compactelor Panasonic Lumix DMC-FS45 . Mic, fin, usor, exact cât să încapă în buzunar.

Zilele trecute eram decis să iau un Sony însă designul și meniul de la FS45 m-au convins să îl cumăpăr. Prețul inițial 139.99 euro. Deși afișul era cu 99.99 euro, la casă era cu 40 euro mai mult. Greșeala aparține unui angajat care a încurcat produsele în promoție și a printat modelul ăsta pe afișele publicitare. A greșit el, nu clientul, deci clientul achiziționează cu prețul afișat.

Modelul Lumix DMC-FS45 este relativ nou, din ianuarie 2012 și vine cu lentile Leica  bright f/2.5. Culorile disponibile sunt  negru, argintiu, auriu, violet și roșu dar în Italia am găsit doar argintiu și negru.

Caracteristici tehnice :

 • 16.1 megapixel CCD sensor
 • 5x optical zoom f/2.5 lens (35mm equiv: 24-120mm)
 • Mega OIS (Optical Image Stabiliser)
 • 3.0 inch TFT 230k dot LCD screen
 • iA (Intelligent Auto) mode
 • 720p HD video recording
 • ISO 100-1600
 • 5cm minimum focusing distance
 • Miniature effect
 • Panorama shot
 • Beauty retouch
 • Available in black, gold, silver, red and violet
Shutter Response0.15 seconds
Wide – Focus / Shutter Response0.2 seconds
Full zoom – Focus / Shutter Response0.35 seconds
Switch on Time to Taking a Photo2.0 seconds
Shot to Shot (without flash)1.2 seconds
Shot to Shot with Flash2.4 seconds
Burst
0.96 fps
High-speed burst
7.5 fps
Flash burst0.8 fps

Modul Burst fotografiază cu o rezoluție de 12 Mpx iar modul high-speed burst realizează fotografiază cu o rezoluție de 3 Mpx și 7.5 fps.

Unul din avantajele acestei camere este că are bateria detașabilă. mică și se poate reîncărca. Nu necesită baterii R6 ci bateria este inclusă, după cum se observă și în fotografii. Are 3.6 Volți și o putere de 680 mAh, ceea ce este suficient pentru circa 400 de cadre fără flash. Opțional se găsesc baterii de rezervă de acest model cu prețuri modice de circa 15 – 20 euro.

În pachet vine cu un card clasa 10 (!) de 16 GB, ceea ce aduce un plus de imagine ofertei. Micro SDHC Class 10 oferă posibilitatea de a scrie, conform cărticelelor din pachet, cu 10 MBps, deci nu ar fi probleme în timpul unei filmări de a desincroniza sunetul de imagine sau de a se vedea sacadat. Video înregistrează cu 720p HD.

În caracteristicile tehnice de mai sus am bold-uit faptul că are 16.1 Mpx dar un lucru foarte important este funcția de iA (Intelligent Auto), căreia deja i-am făcut proba dar oricum voi scoate mâine la plimbare camera prin oraș, să vedem cum se comportă pentru foto / video / car DVR. În modul standard de fotografiere, camera solicită o distanță minimă de 50 centimetri până la obiect pentru a se putea focaliza în mod corect. Dar, prin funcția iA recunoaște automat și obiectele de mai aproape cum ar fi de exemplu fotografierea unei albine de pe o floare cu ajutorul Macro. În plus, din testele făcute până acum, recunoaște 5-6 puncte de focalizare în aceeași fotografie astfel că un raft plin de ghivece cu flori va fi fotografiat superb cu ajutorul iA, neexistând umbre sau puncte șterse.

Designul este drăguț, adaptat camerelor de buzunar și oferă senzația de aluminiu, de duritate, în schimbul paratelor ieftine care la atingere simți plasticul rece , ieftin, chinezesc.

Pe față este obiectivul cu lentile Leica de 24 mm wide și  blițul . Pe spate vine un display generos de 3 inch, butoanele de meniu dar și un comutator între modul de fotografiere și cel de redare.. Lateral, doar pe stânga se găsește dispusă fufa de alimentare/reîncărcare a bateriei. Conectat la calculator, aparatul foto deschide un meniu din care poate fi ales dacă să fie recunoscut ca și Picture Bridge sau USB Mass Storage. În partea de sus a aparatului avem butonul de declanșare foto, un buton roșu de pornire a înregistrării foto, zoom in / zoom out și butonul on/off.  În partea de jos avem lăcașul pentru card de memorie și baterie în stânga iar în dreapta se află filetul de prindere pe trepied sau suporți de mașină. Din punctul meu de vedere, chiar dacă nu au avut spațiu pe mijloc să lase filetul, este prost dispus pe colț. Asta datorită faptului că aparatul are greutatea bateriei și a altor componente pe partea opusă filetului. Deci va fi tensionat întotdeauna când se va afla pe trepied.

Vedem mâine cum se descurcă la o plimbare prin Firenze și sper să mă ajute timpul să prind niște cadre din Piazza Michelangelo  de unde se vede întreg orașul.

Recomandarea săptămânii
Fitbit Sense

Tags:

Blog

 1. Să-l stăpânești sănătos! Arată fain rău 😀

 2. […] vreo două luni am cumpărat un Panasonic Lumix DMC-FS45 în ideea de a strânge cât mai multe amintiri foto. Din păcate fotografiile ies formidabil cu […]

 3. […] vreo două luni am cumpărat un Panasonic Lumix DMC-FS45 în ideea de a strânge cât mai multe amintiri foto. Din păcate fotografiile ies formidabil cu […]

  Cristian Iosub