Pasapoarte simple electronice la domiciliu

Romanii pot solicita transmiterea pasapoartelor simple electronice la domiciliu sau resedinta contra unei taxe suplimentare de 8,68 de lei

Directia Generala de Pasapoarte transmite pasapoartele simple electronice la domiciliu/resedinta solicitantului, prin curierat rapid.

Prin aceasta masura se elimina obligatia persoanelor de a se prezenta la ghiseu pentru a ridica pasaportul. Ramane insa necesara prezenta la momentul depunerii documentelor pentru eliberarea documentului de calatorie.

Curierul va livra pasaportul sub semnatura de primire doar titularului, unuia dintre parinti (in cazul minorilor care nu au implinit varsta de 14 ani) sau unei persoane imputernicite (prin procura speciala autentificata).

Destinatarul primeste automat un sms in care este informat cu privire la ziua in care va fi efectuata livrarea, adresa la care va sosi curierul si numarul de document de transport ce va insoti plicul cu pasaportul.

 

  1. Mda, tot trebuie sa te duci pana la ei sa il faci. Pentru 2-3 ore de asteptare nu stiu daca are rost sa ceri sa ti-l trimita acasa.

    Cristian Iosub