Paşapoartele vor fi distribuite la domiciliu prin Poşta Română

Posta Romana va începe, din 1 aprilie, sa distribuie pașapoartele solicitate de persoanele fizice la domiciliul acestora, in urma câștigării unui contract cu o valoare estimata de 495.000 de lei pe o perioada de doi ani, a anunțat operatorul postal național. In urma contractului, compania va expedia cel mult 45.000 de pașapoarte.

Prin HG nr. 1087/2013, persoanele fizice pot solicita încă de anul trecut, expedierea contra-cost, la cerere, a pașaportului simplu electronic.

Posta Română a participat, la începutul lunii februarie a acestui an, la procedura de cerere de oferte organizată de Direcția Generală de Pașapoarte. Modalitatea de desfășurare a procedurii a fost online, iar competitorii Poștei Române au fost două dintre cele mai mari companii private de curierat din România.

ceausescu-timbruPotrivit acordului cadru ce va fi semnat, valabil pe o perioadă de 24 de luni, fiecare expediție va fi asigurată, în procent de 100%, cu suma de 300 de lei.

Mai mult, Poșta Română va pune la dispoziția destinatarului o metodă de verificare online a statusului expedierii și va trimite un mesaj telefonic cu data livrării.

De asemenea, operatorul va informa destinatarul şi cu privire la taxele percepute pentru acest serviciu.

Posta Romana este deținută de statul roman, prin Ministerul pentru Societatea Informațională, în proporție de 75%, si de Fondul Proprietatea (FP) in proporție de 25%. Compania detine cea mai mare retea de distributie la nivel national, insemnand peste 80% din totalul subunitatilor postale care opereaza, in prezent, in Romania.

Sursa: posta-romana.ro

  1. Eu zic ca asta este o veste foarte buna, dar ma intreb daca va putea sa semneze un alt membru al familiei pentru pachet, sau va trebui sa fii tot tu cel care semneaza.

    Cristian Iosub