Paznic la turma de oi

tiganiZilele astea m-am distrat de minune. Ca să fac o scurtă mențiune pentru cititorii mai noi, lucrez printre altele în cadrul unei societăți (își spun divizie dar e un srl) de securitate. De regulă suntem vreo 3 care mergem în locurile unde ceilalți nu au reușit să îndeplinească sarcinile. Adică unde eșuează alții mergem să corectăm problema.

În Italia este un lanț de supermarketuri EuroSpin, micuț, gen Lidl. Magazinul este organizat chiar ca un Lidl și funcționează pe același principiu : oameni angajați la limita minimă posibilă. Dacă ar putea săracii să muncească 7/7, ar fi perfect. În fine, chestia e că magazinele astea au devenit un fel de cantină. Oamenii intră, mănâncă în magazin, eventual iau și la pachet și ies fără să plătească. Este o practică des întâlnită, dar problema magazinului era că devenise chiar cantină. au mai fost și alții înaintea mea pe acolo și după 90 de zile de investigare și supraveghere, au recuperat produse de vreo 15€.

Aici întră divizia noastră în joc. S-a dus un coleg care seamănă leit cu Hugh Jackman (Wolverine) doar că are niște tăieturi pe față. 🙂 Eu fiind român, sunt trimis strategic. În plus am un ochi dovedit al naibii de bun. Și uite așa începe distracția : în doar o săptămână am strâns produse de peste 2000€. Vine italianul, mănâncă cea mai scumpă brânză posibilă și dă să plece; dar la case descoperă că clientul din spatele lui era de fapt un agent de securitate. Partea cea mai mișto e că nici angajații nu știau cine suntem fiind autorizată decât directoarea magazinului. Astăzi a fost o zi liniștită. Parcă prea liniștită și nu am avut șansa să pocnesc pe nimeni. Problema e că rromii se prind că nu ești din zonă dar sunt atât de retarzi încât vorbesc între ei în română. Azi, de exemplu, i-am promis unei bronzate că data viitoare când mai intră în magazin, am să o dezbrac. Se prinsese că e filată și a lăsat ce furase în ultima clipă. O altă pirandă m-a înjurat și spurcat de nici Dunărea nu mă mai spală. Nu știa că sunt român dar făcea spume la gură că nu poate să fure cașcaval.

Până acum, din ceea ce am observat și prins în flagrant, undeva la 60% din hoți sunt rromi. Restul sunt italieni, senegalezi, albanezi … Dar nici un român. Niciunul ! Românul săracu’, muncește până seara și vine să își cumpere o bere, o pâine și o caserolă de cârnați. Românul e mult prea obosit ca să facă găinării. Românul dacă vrea să fure, dă un tun și scapă pe insule. Trăiește ca un rege 10 ani pe urmă. Țiganul în schimb, este exact specia aia de om care apare prin toate ziarele străine. Tot ce înseamnă găinărie, pentru țigan e un stil de viață. Preferă să fure în Italia și să scape doar cu o mustrare, decât să fure din Cora în România și să îl bată agenții până îi sună apa în cap. Singura lor problemă este că deși trebuie să respect legile teritoriale, instinctele sunt tot românești. Nu am jenă, nu am milă.

Mă uitam aseară la un documentar BBC cu țiganii din UK și plângeau ai naibii de foame. Asta este realitatea care vor ei să o arate. De foame plângea și ieri o țigancă când i-am pus mâna în gât. Dar avea Bisteca de 40€ în sân. Eu dacă aș fura de foame, aș fura o pâine și un salam. Dar când furi brânzeturi cu mucegai (cele mai scumpe), bisteca, wiskey … atunci reflexul este să le lipesc una peste bot să mănânce supă goală câteva luni.

  1. Ma si eu lucrez in paza si protectie, dar am cativa tigani batuti la activ si alti cativa fugariti. Pacat ca nu exista si la noi o asa divizie, sau cel putin n-am auzit eu.. 🙂

    • Chiar, ce ai mai facut cu tanti aia care zicea ca ai luat de pe card la noua seara când nici nu mai era la munca?

  2. LA MUNCA CU EI. Nu a pus nimeni matura pe ei, de aia se manifesta asa. Sa si-o ia pe spinare, sa treaca la munca si dupa aia or sa fie alt fel. Au vazut ca merge si au facut din asta un stil de viata.

  3. Nu am facut nimic.. pur si simplu, din ce am auzit de la sefii mei, au spus ca cineva ar fi folosit suma de 60 (nu 80 cum spunea ea prima data) la achizitii pe net, sau ceva de genu’. Dar pe de alta parte, mie mi s-a taiat 5% din salariu pentru ca am ajutat-o sa scoata banii, care cica nu era datoria mea, si am fost sanctionat ca atare, si mi s-a schimbat obiectivu’.

  4. Si dupa ce-i “atingi” putin, nu sar pe tine cu “drepturili” omului, prezumtia de nevinovatie, etc.?

    Cristian Iosub