Peste 30.000 de oameni au pus botul la vrăjeala unei pagini fake

Facebook este acel paradis al tuturor frustraților cu triplă personalitate care au șansa să creeze pagini fake și să se bucure de popularitatea unei persoane publice sau a unei organizații, fără să i se poate întâmpla ceva din punct de vedere juridic. Parte mișto în online este că dacă spun că mă cheamă Liviu Dragnea și îmi pun ca avatar o poză a lui, nu îmi bate nimeni la ușă să dau declarații. Dar dacă mă oprește poliția pe stradă și declar același lucru, mă gândesc deja cum arată Revelionul și Paștele pe secția 12, celula 48 la Rahova.

Peste 29.000 oameni au dat like unei pagini de Facebook fake și peste 30.000 au dat follow. Pagina are toate elementele prin care în primele 10 secunde îți dădeai seama că e fake, dar aparent un număr impresionant de români, cam cât un orășel, nu au considerat nicio problemă în a promova această mizerie:

  • URL non friendly – https://www.facebook.com/Poliția-Română-536086536510424 (ss)
  • Lipsa username
  • Adresa fake – Domnească 66, Galati, 0236 407 000 (ss)
  • Avatar similar dar cu alt background și fără mentiunea centenarului
  • Nu a mai postat din 2017 nimic, apoi mai are o postare prin iulie anul acesta cu Audi-ul cu numere de Suedia (ss)
  • Lipsa badge ca fiind pagină verificată

Pagina oficială Facebook a Poliției Române este aceasta https://www.facebook.com/pg/www.politiaromana.ro și are undeva la 420.000 like-uri si aproape 450.000 follow-eri.

Pagina fake a fost creată pe data de 16 aprilie 2014. Posibil să fi avut alt nume în trecut dar avatarul a fost urcat în perioada aceea. Deci kinderul ăsta are personalitate multiplă de peste 4 ani și jumătate!

Preluând imagini din presă cu puștoaica aia de 17 ani care a fost ruptă pe genunchi de către un țigan din Ploiești, autorul paginii s-a apucat să instige la violență (ss) spunând că acesta ar fi fost eliberat și peste 15.000 oameni au fost de acord cu asta promovând parcă mai mult ca niciodată postările kinderului.
De multe ori mă gândesc la faptul că dacă tot avem ore de religie în școală și educație sexuală, poate ar trebui și niște cursuri despre cum să folosești internetul și cum să nu pui botul la pagini false. Cinci prieteni de pe Facebook au dat like mizeriei. Acum au devenit foști prieteni 🙂 Am toleranță zero la a da like la pagini fake și la concursuri cu 100 Tesla-uri date de către Elon Musk.
Pagina Fake Facebook
  1. Ai răbdare că vine Mândruță și o bagă pe aia cu propaganda rusească. Doar a mai făcut așa odată…

  2. Parca se poate face report pentru paginile care sunt suspect de fake…

    Cristian Iosub