Photokina 2016 – Panasonic anunta noi camere foto Lumix

Panasonic anunță dezvoltarea primului DSLM din lume prevăzut cu funcția de înregistrare video 4K 60p/50p și cu funcția 6K PHOTO.

„6K PHOTO” este o funcție de înregistrare în rafală la mare viteză care permite obținerea unei  fotografii dintr-un material video în format 4:3 sau 3:2 cu 18-megapixeli (aproximativ  6000 x 3000 pixeli efectivi) specifică imaginii 6K. Denumirea „6K PHOTO” este provizorie.

Panasonic anunță astăzi modelul LUMIX GH5, prima cameră din lume Mirrorless (DSLM) care poate înregistra imagini video de înaltă precizie, fluide la rezoluția 4K 60p/50p și care poate reproduce fidel imagini video 4K 4:2:2 pe 10 biți. Această cameră premium va oferi performanțe excepționale fotografilor și realizatorilor de filme profesioniști, precum și realizatorilor semiprofesioniști de fotografii /materiale video.

Noul LUMIX GH5 este programat să intre pe piață în prima jumătate a anului 2017 și va fi prevăzută cu noua funcție „6K PHOTO” dezvoltată de Panasonic – extragerea de imagini statice, de aproximativ 18 megapixeli dintr-o imagine video cu definiție extrem de înaltă și cu o rezoluție de aproximativ 9 ori mai ridicată decât Full HD. În plus, o fotografie 4K echivalentă cu aproximativ 8 megapixeli poate fi extrasă dintr-o înregistrare video la 60 fps. De asemenea, Panasonic anunță o noua gamă de obiective LEICA DG VARIO-ELMARIT F2.8-4.0.

Descarcă comunicatul de presa pentru a afla mai multe informații referitoare la noul LUMIX GH5

Panasonic prezintă cel mai recent model al său de referință Camera Bridge hibridă LUMIX FZ2000

Panasonic lansează astăzi noua cameră Bridge LUMIX DMC FZ2000, care încorporează un obiectiv cu zoom optic 20x, un senzor MOS de 1,0 inci și înregistrare video 4K nelimitată în MOV/MP4.

Datorită acestor funcții, LUMIX FZ2000 depășește limitele unei camere compacte convenționale prin fotografiere de înaltă performanță și înregistrare video uimitoare. Camera LUMIX FZ2000 este aparatul perfect atât pentru realizatorii de filme semiprofesioniști, cât și pentru fotografii care doresc să experimenteze capacitățile de înregistrare profesionale pe care le oferă o cameră compactă.  Camera este prevăzută cu noul obiectiv hibrid foto/video LEICA DC VARIO-ELMARIT

Camera LUMIX FZ2000 este prevăzută cu noul sistem cu obiectiv LEICA DC VARIO-ELMART care are un zoom optic 20x (24-480 mm, echivalent cameră 35 mm) și F2,8-4,5. Alcătuit din 16 lentile în 11 grupuri, sistemul cu obiectiv furnizează performanțe optice înalte, minimizează efectul ghost și reflexiile, fiind totodată prevăzut cu un mecanism de ghidare utilizat de obicei de camerele video profesionale. Împreună cu structura internă de zoom, noul mecanism de ghidare asigură o stabilitate baricentrică excepțională pentru un efect de zoom uniform și stabil, iar neclaritatea imaginii este suprimată radical, cu aproximativ 80% față de modelul precedent, LUMIX FZ1000.

Descarcă comunicatul de presa pentru a afla mai multe informații referitoare la noul LUMIX FZ2000

Noua cameră LUMIX DMC-G80 - calitate excelentă a imaginii și performanță

Tehnologia 4K, stabilizarea duală a imaginii pe 5 axe îmbunătățită și carcasa rezistentă la stropi/praf creează împreună o cameră de înaltă performanță perfectă pentru exterior. LUMIX DMC-G80 este cel mai recent model de înaltă performanţă adăugat gamei sale de camere mirrorless (DSLM). Încorporând o serie de tehnologii avansate și funcții utile într-un corp rezistent și compact, camera LUMIX DMC-G80 a fost concepută pentru a excela pe teren.

Noua cameră LUMIX DMC-G80 este prevăzută cu un sistem dual de stabilizare a imaginii pe 5 axe îmbunătățit – 5-axis Dual I.S . Incorporând noua tehnologie cu senzor de rotație, O.I.S. (stabilizatorul optic de imagine, pe 2 axe) și B.I.S. (stabilizatorul de imagine din corp, pe 5 axe) pot funcționa împreună într-o armonie perfectă și cu o precizie extraordinară. Cu acest sistem mult îmbunătățit, fotografiile și imaginile video înregistrate își păstrează claritatea superbă indiferent de mișcările cauzate de tremurul mâinilor sau de deplasarea pe teren.

Datorită capacității camerei LUMIX DMC – G80 de a analiza condițiile de înregistrare, inclusiv distanța de focalizare, noul sistem Dual I.S. 2 poate utiliza un timp de expunere cu până la 5 trepte mai mare decât precedentul . De asemenea, utilizatorii pot realiza fotografii și înregistra imagini video clare, atât folosind superangularul cât și teleobiectivul, chiar şi în condiţii de lumină slabă sau când fotografiază cu o singură mână. Pentru a reduce la minimum vibrațiile nedorite, camera LUMIX DMC-G80 utilizează și un mecanism de declanșare electromagnetic. Șocurile cauzate de mecanismele declanșatorului sunt reduse semnificativ, iar sunetul la declanșare este, de asemenea, redus la minimum. Aceste îmbunătățiri tehnologice, împreună cu partea frontală rigidă din magneziu, au redus vibrațiile produse de declanșator cu aproximativ 90% comparativ cu modelul precedent, DMC-G7.

Descarcă comunicatul de presa pentru a afla mai multe informații referitoare la noul LUMIX DMC – G80

LUMIX LX15 O cameră 4K de buzunar, cu un obiectiv luminos pentru a captura imagini clare oricând, oriunde

LUMIX LX15, cameră ce stabilește un nou standard de performanță în condiții de lumină redusă și efect bokeh. Noua cameră dispune de un obiectiv excepțional, foarte luminos (F1,4) și un senzor MOS mare, de 1 inch; totul încorporat într-o carcasă stilată care încape cu ușurință în buzunar. Camera LUMIX LX15 face parte din seria de ultimă generație Panasonic de camere compacte LX, renumită la nivel mondial. Integrând capacitatea de înregistrare video 4K, LUMIX LX15 reprezintă alegerea perfectă pentru fotografii care doresc să-și exprime creativitatea oricând, oriunde.

Camera LUMIX LX15 include noul sistem cu obiectiv F1.4-F2.8 LEICA DC VARIO-SUMMILUX cu zoom optic 3x (24-72 mm echivalent 35 mm:). Obiectivul permite pătrunderea unei cantități mari de lumină precum și folosirea unui timp de expunere scurt pentru capturarea unor imagini clare, bine definite chiar și în condiții cu iluminare redusă. De asemenea, permite înregistrarea unor fotografii cu un bokeh deosebit, scoțând în evidență subiectul și obținând imagini foto și video impresionante. Camera LUMIX LX15 aduce noua eră a fotografiei în buzunarul dumneavoastră. Senzorul MOS de 1 inch, cu rezoluția de 20,1 megapixeli, efectuează înregistrări de înaltă calitate, cu detalii uluitoare. Senzorul MOS contribuie la reducerea zgomotului și la îmbunătățirea raportului S/N (semnal-zgomot), permițând înregistrarea fotografiilor cu înaltă sensibilitate și calitate, chiar și la ISO 12800. Mai mult, noul filtru aleatoriu adăugat granulează zgomotul cromatic care va fi amestecat în imagine mult mai natural.

Descarcă comunicatul de presa pentru a afla mai multe informații referitoare la noul LUMIX LX15

      Cristian Iosub