Piazza del Duomo din Pisa ~ 07.01.2013

Fotografiile încărcate bulk de astăzi din Piazza del Duomo, unde se află și vestitul turn din Pisa. Nu am stat să văd orașul, ci m-am urcat în tren cu destinație la Gara Centrală din Pisa. De acolo, am făcut 20 minute pe jos până la Turn, am făcut câteva fotografii și m-am întors.

Turnul din Pisa (Torre pendente di Pisa) este un turn în Pisa, Italia cu o înălțime de 56 de metri și o greutate de 14.453 tone. Construcția a început în august 1173. Înalt de 55,86 m, cu o grosime a zidului la bază de 4,09 m și o greutate estimată la 14.500 tone, turnul a fost proiectat să stea vertical. Datorită însă proastei calități a solului, fundația a început să se scufunde imediat după începerea construcției, în anul 1173, provocând înclinarea turnului spre sud.
De-a lungul timpului turnul a suferit mai multe operații de consolidare, prin care s-a încercat stoparea sau chiar reducerea înclinării turnului.
Datorită importanței sale pentru industria turismului din Pisa, guvernul italian s-a implicat serios în ultima consolidare care a început în anul 1990.

 Later edit : pentru albumul din Picasa unde am încărcat fotografiile, trebuie apăsat click pe săgețile din fotografia folosită ca și copertă de mai jos. Sunt peste 200 de fotografii și ar fi ocupat 800 MB spațiu pe host nejustificat să le fi urcat aici. (sau click aici pentru a îl deschide în picasaweb)

Am gasit un magazin care comercializeaza royal canin starter si mai multe tipuri de colivie.

      Cristian Iosub