The Pirate Bay is back

Dupa aproape 2 luni de inactivitate, cei de la The Pirate Bay s-au tinut de cuvant, iar astazi de 1 februarie vedem ca site-ul este up and running pe domeniul thepiratebay.se .

De fapt este activ inca de ieri, 31 ianuarie, dar modulul de search nu a fost activ chiar de la inceput.

TPB a fost oprit pe 9 decembrie 2014, dupa un raid al politiei suedeze la sucursala Stockholm din Suedua, cand au sechestrat si confiscat cam tot ce se putea.

Pe 21 decembrie domeniul a inceput sa “emita” , fluturand pe site un steag de pirat si un counter care arata timpul care trecuse de la ultima razie facut de politie. Ulterior counter-ul s-a modificat si au setat timer-ul pentru 1 Februarie, cand lasau sa se inteleaga ca acea va fi data la care site-ul va reveni, cea ce s-a si intamplat.

Aceasta “pauza” este cea mai lunga din istoria celebrului site de torent, iar ca sa marcheze aceasta revenire au afisat un nou simbol pe hompage, pasarea phoenix.

In toata aceasta nebunie multi au incercat sa profite de aceasta situtie, iar in aceasta perioada, cand TPB a fost inactiv, s-au lansant tot felul de clone ale site-ului, care mai de care mai dubioase.

Conform pcmag.com si rivali de la IsoHunt au clonat servicul de torrent al TPB si l-au relansat pe adresa oldpiratebay.org.search.

“We, the IsoHunt.to team, copied the base of The Pirate Bay in order to save it to the generations of users. Nothing will be forgotten. Keep on believing, keep on sharing!“, spuneau pe blogul lor.

IsoHunt.com sta si mai rau, s-a pricopsit cu un banner nou: “United States federal court has permanently shut down isoHunt.com…“ 🙂

phoenix

 

      Cristian Iosub