Web Analytics

Plata prin paypal

Fiind un fan al cumpărăturilor online, caut în permanență modalități de menținere a datelor bancare la distanță de vânzător.
Desigur există foarte mulți procesatori de plăți online atât în România cât și în afară. Singura șmecherie e să găsești unul universal.
PayPal este acceptat de către majoritatea comercianților mari, fiind în curs de implementare și pentru afacerile mai micuțe dar care vor să ofere posibilitatea achiziționării ușoară pentru toți.
Am vândut (intermediat) câteva chestii pe ebay iar modalitatea universal acceptată a fost PayPal. Așadar am niste $ în cont. Ceea ce pot să fac cu ei este fie să îi vărs pe cardul bancar, fie să cumpăr la rândul meu altceva folosind acei bani.
Ma gândeam că am nevoie de credit pentru telefon (Vodafone Italia). Intru de curiozitate pe siteul lor știind că oricum pana pe 28 iulie trebuie să reîncarc pentru a activa o extraoptiune. Mă uit la modalități de plată și găsesc … PayPal ! Bun așa.
Aseară mă gândeam să fac un cadou frumos. Mă uit pe siteuri cu florării online și la modalități de plată. Cardul bancar are 0 $. PayPal în schimb are ceva pe el. Răscolesc vreo 10 siteuri care să accepte PayPal și mă dau bătut. Google îmi recomandă cuvinte cheie care mă duc la Florărie în București. Mă uit la modalități de plată și găsesc … PayPal ! Bun așa.
Toată ideea de PayPal este la comision. Pentru fiecare vânzare, se percepe un comision care pleacă de la 3.4% din valoarea vânzării în funcție de pragul de valori aplicându-se și alte comisioane. Pe mine ca și client nu mă interesează aspectul acesta. Văd un QuadCopter de exemplu pe eBay cu 200$ și atât plătesc pentru el. Vânzătorul va primi în schimb undeva la vreo 192 $.
Dar PayPal este și va rămâne cea mai ușoară modalitate de plată. Nu trebuie să ții minte datele bancare, cvv, serii de pe card. Doar user și parola. Vânzătorului îi va fi imposibil să știe datele tale ca și cumpărător. La el ajung doar banii și asta îl interesează.
Pe timp de criză financiară și pe praful actual mă întreb de ce nu este implementat PayPal și dezvoltat în România precum este și în alte țări ? Vezi Italia unde poți să îți scoți chiar șui card cu CIP exact ca la bancă.
De ce toți mucoșii de pe okazii.ro (se umflau mușchii pe Netbridge acum vreo 3 ani prin presă că ei vor să ajungă la mărimea eBay) refuză să accepte plată prin PayPal? Ideea e simplă. Sunt la Polul Nord și vreau să cumpăr ceva. Caut pe internet că de aceea există termenul de cumpărare online și găsesc respectivul produs pe okazii. Ghici ce? Nu îl pot cumpăra deoarece încă nu a ajuns PayPal la ei.
Primul cont PayPal l-am făcut prin 2005  și de atunci a devenit principala modalitate de plată online. Doar în cazuri de forță majoră și după controale amănunțite asupra siteurilor accept să plătesc fără PayPal.

 

BanciBlogCalatoriiInternet

  1. […] De pe eBay cumpăr de ani buni atunci când caut un produs dar nu mă grăbesc să îl am în mână imediat. Depinde de locație, pot aștepta o zi sau 3 săptămâni până să îmi ajungă acasă. Am cumpărat lanterne din China, telefon din Statele Unite, cititoare de SIM din Singapore, folii de protecție pt ProstPhone din Italia…și multe altele. Despre comerțul online am mai scris, la fel și despre eficacitatea PayPal. […]

  2. Sunt multe magazine cu plata paypal in Romania, insa pacat ca ebay nu trimite si in Romania colete (paypal e cumparat de ebay) in rest de ami incarca telefonu cu paypal de pe http://www.ppay.ro/ nu fac multe lucruri cu ei, ba da withdraw 😀

  3. Poti sa faci plata prin PayPal pentru Fani pe Facebook si alte servicii de Social Media Marketing pe http://morefansforyou.com

  4. […] plățile prin paypal si avantajele acestuia am mai scris si anul trecut. De data aceasta revin asupra subiectului punând accent pe reincarcarea telefonului […]

  5. PayPal-ul il folosesc pentru a cumpara diverse “nimicuri” digitale de pe net si imi incarc cartela lunar pe Ppay.ro, mie, sotului si catorva colegi de servici

    Am cardul de salariu atasat la contul PayPal si nu am avut probleme cu ei pana acuma.

    Cristian Iosub