PlayStore : Mireo Navigation powered by Cosmote

CosmOTE a lansat astăzi aplicația “Mireo Navigation powered by COSMOTE”! Cu ea iți stabilești în câteva secunde traseul dorit, punctele de interes și locurile unde te poți distra în drumul tău. Astfel, ai la dispoziție o alternativa extrem de avantajoasa la dispozitivele clasice de navigare, economisind bani, timp valoros și combustibil pentru deplasările tale. În toată Europa și fără trafic suplimentar de date, hărțile fiind stocate în telefon!

Activează o extraopțiune Connect Mobile pana la data de 30 aprilie 2013 și poți activa opțiunea lunara “Mireo Navigation powered by Cosmote” BONUS! Afla mai multe aici: http://www.cosmote.ro/ro/mobileapp/Mireo1_header.html

DON’T PANIC este o soluție de ghidare GPS pas cu pas pentru smartphone-uri dezvoltat de Mireo.

Hărțile sunt stocate local pe telefon. Asistența vocală îți oferă indicații clare și te conduce exact unde ai nevoie.

Modalitate de activare

 • SMS cu textul A MIREO la numarul 277 (APP)
 • Apeland Servicul Relatii Clienti la numarul 1234
 • Apeland *100# sectiunea ‘Extraoptiuni si Aplicatii’

Preț : 1.49 € /lună

Pentru a accesa aplicația trebuie să ai serviciul de date activ pe numărul tău și un telefon cu funcție GPS și sistem de operare Android 2.2 sau o altă versiune îmbunătățită. Traficul de date realizat de această aplicație se consuma din traficul inclus în opțiunea de date activă pe cont sau va fi tarifat adițional.

Matematică :

 • 1.49 € * 36 luni (durata medie de viata a unui navigator de masina) = 53.64 €
 • 10 € (traficul de date lunar folosit moderat!) * 36 luni = 360 €. Atenție : traficul de date în roaming costă mai mult decât excursia !!!
 • 1 baterie de rezervă (după un an de rupt telefonul pe GPS, ai nevoie de o baterie nouă) = ~40€

Rezultat : 453.64€ doar de dragul de a avea GPS pe telefon de la CosmOTE.

Haterii care spun ca un navigator durează mai puțin de 3 ani, eu am un Smailo 4:3 HD care timp de patru ani m-a servit credincios iar in ultimii doi ani are peste 600 de zile de funcționare si 60.000 km făcuti.

Alternativă : Sistem de navigatie Smailo HD x50 Travel Trafic OK + TMC Activ + Harta Romaniacu doar 499 ron sau 699 ron cu harta Full Europe .

 1. Un eşec va fi. Ca i-mode. Dar vor face publicitate masivă iar fraieri se vor găsi să o cumpere măcar o lună. Şi uite aşa ies în câştig după un mare eşec companiile mari 🙂

  • CRISTIAN IOSUB 10 aprilie 2013 at 21:08

   Stiu cel puțin cinci fraieri care activau opțiuni la Cosmote si le uitau activate. EO MMS e cea mai buna dovada. Gratuită in prima luna si apoi 1,5€ parca. Un milion de uituci din 6 milioane de activari = profit de 1,5 milioane € făcând…nimic. RIP

 2. Nu este necesar sa faci trafic in roaming si nici macar trafic in tara. Doar activarea este necesar sa fie facuta in timp ce esti conectat. Ulterior activarii poti descarca hartile conectat pe wifi.
  Pentru cei care oricum au nevoie de trafic de date este o optiune practic gratuita, nu iti consuma mai nimic din traficul de date.
  Cine are nevoie de o data sau de doua ori pe an cand pleaca in afara tarii chiar daca o plateste inseamna doar 3 euro … pentru harti updatate fara alta bataie de cap. Acum problema cu activarea si dezactivarea trebuie sa si-o gestioneze fiecare.
  Calculul tau mi se pare cel putin exagerat, si pana la urma chiar in daily use este o solutie … desi nici mie nu-mi place sa-mi vorbeasca programul de navigatine in timp ce vorbesc la telefon si sunt adeptul navigatorului separat. Oricum in caz de urgenta pe undeva prefer sa-l am disponibil pe telefon.

  • CRISTIAN IOSUB 12 aprilie 2013 at 12:16

   Cum ai zis si tu, prefer sa am navigator separat pt mașina, dar in caz de urgență exista nșpe aplicații gratuite sau la preț mic in play Store. Inclusiv Google Maps

  • CRISTIAN IOSUB 12 aprilie 2013 at 12:13

   @dan se pare ca nu ai citit cu atenție. Poate ca nu vreau internet de la Cosmote. Poate ca mi se pare unul dintre cele mai slabe din RO. Deci calculul nu e deloc exagerat. Oricum am sa testez aplicația luna viitoare si chiar daca scadem prețul Internetului, tot rămâne prețul opțiunii plus baterii de schimb.

 3. @ cristi, oferta este oferta cosmote … deci o comparatie reala este pentru cineva care are date de la cosmote. Nu discutam despre cei care sunt in alte retele.
  Premisele corecte sunt: am smartphone si date cosmote, si ce aleg mai dau 699 pe un navigator full eu recomndat de tine adica peste 150Euro upfront sau iau de 1.5 euro cand am nevoie si daca iau 36 luni ma costa 55 euro?
  Fair play?

  • CRISTIAN IOSUB 13 aprilie 2013 at 18:30

   Ai dreptate plecand de la premiza asta. O aplicație mireo Full Europe e 39€ in app Store deci practic iei aplicația in rate. Daca stau sa mă gândesc, gmaps nu salvează local parca. Mireo da. Aplicația e utila celor care au internet si vor ocazional GPS. Daily base e navigatorul clasic si la nevoie varianta mobila Mireo.

 4. Salut. Am primit aplicatia gratis o data cu noul tel. Am activat-o de pe cosmote iar hartile le-am dat jos pe wi-fi. Un tutorial cu modul de folosore ar fi ideal. Ei n-am reusit sa-i introduc o adresa, e mai mult decat complicat…. Merci

  • la jumatea lui ianuarie cand ajung in tara voi activa optiunea si voi analiza modul de actiune al aplicatiei. Revin cu stiri

  Cristian Iosub