Plugin WordPress pentru afiliatii Profitshare

Profitshare este reteaua de afiliere cu cele mai mari vanzari din Romania si reprezinta solutia de marketing online folosita de unele dintre cele mai importante magazine si furnizori de servicii online. Inainte de a discuta despre ultimul produs lansat, un plugin pentru utilizatorii platformei WordPress, hai să vedem cine este Profitshare.

Istoric

Pe data de 03 martie 2009 se lansa Profitshare ca program de afiliere al eMAG. La vremea respectivă, eMag decara: Am reconstruit programul de afiliere, de astăzi eMAG ProfitShare, inspiraţi de principiile foarte simple şi clare ale Amazon Associates: instrumente dinamice (widget-uri) care preiau in timp real produse, categorii de produse selectabile de către afiliat pentru a targeta cât mai bine vizitatorii propriului site, monitorizare şi raportare în timp real. Toate acestea servesc obiectiv principal: generarea de vânzări şi rată de conversie maximă.

In 2010 Profitshare deja generase vanzari in valoare de 15.46 milioane lei (fără TVA) pentru eMag, iar un an mai târziu atingea frumoasa sumă de 38.68 milioane lei

În martie 2013, Profitshare este preluat de Conversion Marketing – companie digitala care ofera servicii de performance marketing. Profitshare devine un serviciu al companiei Conversion Marketing fiind lansata platforma Profitshare 2.0 pe undeva prin luna iunie 2013 ca multi-advertiser public si alatură magazine noi importante: Flanco, Electrofun, Pcfun, Matar. Astfel, reușește să genereze vânzari in valoare de peste 15 milioane de lei de Black Friday.

Din momentul în care Profitshare a devenit un serviciu al companiei Conversion Marketing, tot mai mulți advertiseri au înțeles puterea, vânzările și beneficiile pe care Profitshare i le poate oferi prin rețeaua sa de afiliați. Profitshare nu este eMag! Profitshare este un serviciu al companiei Conversion Marketing.

Noutate Profitshare

Astăzi, Profitshare deține în portofoliu cca 98 de advertiseri activi și este pregătit pentru următorul pas: dezvoltarea instrumentelor necesare prin intermediul cărora afiliații își pot mări rata de conversie, implicit câștigurile.

In directorul de pluginuri WordPress (http://wordpress.org/plugins/wp-profitshare/) a fost deja publicată versiunea 1.0 a pluginului WP Profitshare. Plugin-ul converteste toate link-urile directe catre advertiserii existenti in Profitshare, in link-uri care au paramentru de tracking pentru inregistrarea conversiilor aferente promovarii acestora. Cu alte cuvinte, toate link-urile ce pot genera câștiguri afiliatului, sunt convertite.

Cum se instaleaza WP-Profitshare?

 

 1. Incarca ‘wp-profitshare’ în folderul `/wp-content/plugins/ sau cauta pluginul wp-profitshare in lista resurselor disponibile din sectiunea ‘Plugins’ din admin-ul WordPress.
 2. Activeaza plugin-ul din sectiunea ‘Plugins’ din admin-ul WordPress
 3. La activare vei regasi in bara de lucru de pe blogul tau WordPress un nou meniu numit ‘Profitshare’. Îl vei recunoaște foarte ușor dacă ai ultimele versiuni WordPressavand icoana în formă “pie chart” specifică logo-ului Profitshare
 4. Completeaza setarile din meniul ‘Setari Plugin’ cu API User si API Key. Poti afla API User si API Key accesand contul tau Profitshare (https://profitshare.ro/affiliate/account). In cazul in care aceste detalii nu se regasesc in contul tau – trimite o cerere pentru activarea acces API la support@profitshare.ro

 

Cum se foloseste WP-Profitshare?

profitshare_apiSalvează API User si API Key în pagina de Setari Plugin. Dupa stabilirea conexiunii vei gasi in partea de jos a acestei pagini optiunea de a genera linkuri profitshare in intreaga baza de date a siteului tau. Recomand crearea unui backup al bazei de date inainte de rularea acestei functii 🙂 E safe, l-am testat dar intotdeauna este mult mai safe să faci un backup înainte de a rula interogări în baza de date. Practic, pluginul cauta in articolele existente în site și înlocuiește toate linkurile ce pot fi convertite în linkuri profitshare.

În plus, ai posibilitatea de a genera manual linkuri Profitshare din pagina Conversii, poti vizualiza castigul tau curent și poti chiar și vizualiza o listă cu ultimele 25 de conversii (data, valoare, status, advertiser).

Să spunem că ai generat manual un link către o pereche de încălțăminte de pe siteul unui advertiser. Dacă vrei pe viitor să reutilizezi acel link, poti să te uiti în Istoric Linkuri unde vei regăsi atât linkul original cât și linkul convertit Profitshare

 

profitshare_istoric

 

La fel de ușor poți vizualiza titlul articolului în care au fost convertite linkurile atunci cțnd ai scanat baza de date (generatorul din pagina de setari).

Nu in ultimul rand, gasesti meniul de informatii utile care contine o lista de intrebari si raspunsuri frecvente dar si feed-ul din blogul oficial Profitshare.

Btw, știați că puteți câștiga Lead-uri de pana la 75 lei + 2 iPhone-uri 5S de la Banca Transilvania ? 🙂

 

.

 1. Tareeee. In sfarsit

 2. Mersi. Este reinnoirea plugin-ului vechi eMag sau altul nou?

  • Este altul. Cel vechi era pe api vechi si era numai pt emag. Acesta e cel oficial profitshare

 3. deci mie mi-a gasit linkuri de care nici nu stiam ca le mai am prin site. e foarte util si vad profitS din site. GG

 4. Altă viață.
  @NG, ăla vechi era făcut de un freelancer. Nimic oficial. Asta e made by Conversion (firma care are profitshare)

 5. era bine daca puteai adauga si widget . L-am instalat dar nu am api user. cer dimineata :))

 6. La api user pun userul meu de login ?

 7. Cica a generat 75 linkuri . nici nu stiam ca am atatea dar s-au adunat in timp

 8. descarcat, instalat, generat. 10x !

  Cristian Iosub