Politia in sectorul 5 si fata lui Adi Minune

Cine locuiește în sectorul 5 din București probabil a observat de vreo săptămână că este plin de poliție, poate mai mult decât în perioadele electorale. Atât de multă poliție am mai văzut în urmă cu câțiva ani când furaseră ăia armele de la o unitate militară.

Sectorul 5 este sectorul cu numărul cel mai mare de locuitori de etnie romă din București. Prin școli vin o dată la 1-2 ore câte un echipaj de poliție, seara așteaptă în curtea școlii juniorului un echipaj, văd pe stradă foarte mulți polițiști care au un ecuson cu “student” în piept; prin zona Petre Ispirescu unde stau și este o zonă extrem de civilizată și liniștită, văd de la balcon echipaje de poliție din ce în ce mai multe…

Dar de ce este atât de multă poliție în ultima săptămână? Prima oară am fost tentat să cred că au fost scoși studenții de la academie să facă practică, dar pe urmă mi-am dat seama că este probabil o coincidență sau o suplinire a forțelor de ordine. Prin presă nu a transpirat nimic, nu avem jafuri de proporție iar comunitatea romă ăși desfășoară activitatea ca și până acum.

Ei bine, fata lui Adi Minune are vreo 16-17 ani și trăia de 2 ani cu un tip mai mare, Franco. Iubitul fetei are 19 ani şi locuiește în cartierul Ferentari. În comunitatea romă se obișnuiesc căsătoriile / concubinajele între parteneri minori chiar dacă au cetățenie română și ar trebui să respecte legislația națională, așa că relația nu este una anormală. Dar faptul că de week-end-ul trecut fata a dispărut de acasă și Adi Minune nu reușește să ia legătura cu ea, l-a determinat să depună reclamație la poliție.

Asta ar fi cam singura explicație pentru care este desfășurarea asta de forțe zilnică în sectorul 5. Dacă nu cumva o fi evadat vreunul iar de la Rahova…

carmen_minune

  1. cristina dragomir 13 mai 2014 at 15:21

    da’ noi “este” vecini de cartier? Aici Rahova 😀

    Cristian Iosub