Și polițiștii sunt oameni …

Vineri seară, într-un OMV de prin Pipera, era un nene tare supărat pe polițiști că a stat în coadă 20 de minute la Promenada și nu era poliție în intersecție. Cum nu avea cu cine să se certe, a găsit 2 polițiști care alimentaseră în benzinărie, dar erau polițiști de secție,  nu brigada rutieră.

Dar pentru micul nostru certăreț nu conta ce atribuții aveau oamenii ci îl interesa numai că scria Poliția Română pe emblemă. Cea mai bună soluție de aplanare a unui conflict de aceste gen este să îl lași pe ăla să trăncăne până se va plictisi.

Asta mi-a adus aminte de clasicele replici : “e bugetar, deci e în slujba cetățeanului. Eu vreau să facă așa” sau “ia uite-i pe gaborii ăia cum stau și mănâncă în mașină în timp ce în piață au venit țiganii la furat“. Polițiștii sunt bugetari, sunt proști, sunt cum vreți voi, dar sunt oameni încadrați la locul de muncă cu un contract ce le oferă drepturi și obligații. Mai presus de toate, sunt oameni ! Faptul că sunt oameni, ca mine și ca tine, le dă dreptul să aibă și o pauză de masă pe zi.

Mă uitam la certărețul din benzinărie și mi-l închipuiam mâncând o mâncare caldă într-un restaurant din Promenada înconjurat de corporatiști, în timp ce polițiștii mâncau sandwich-uri reci din OMV în mașina fără climă…

 

      Cristian Iosub