Pompierii nu lucrează noaptea

In Firenze, străzile se spală o data pe săptămâna de către primărie si toată lumea își muta mașinile de pe străzile respective pe timpul nopții. Azi noapte, o amica a chefuit pana la 6 dimineața, fiind plecata fără mașina. Ajunge gagica acasă, da drumul la dus, deschide calorifere si toate cele, pune de o cafea si își aduce aminte ca își mutare mașina. Fiind 6 dimineața, străzile deja s-au spălat si se gândește sa își tragă mașina mai aproape de casa.
Proasta alegere. După ce a ieșit pe ușa, si-a dat seama ca avea doar cheile de la mașina, nu si cele de la casa. Femeie singura pe străzi la 6 dimineața, fără telefon, fără țigări, fără chei de la casa. Nasol. Pe la un 6:40 plec la munca si ma întâlnesc întâmplător cu ea. Suna fata de pe telefonul meu la pompieri si afla ca abia după ora 10 dimineata o sa vina un echipaj sa o ajute.
Nu conta ca se evaporase toată apa din ibric si putea lua foc cafeaua pe aragaz (noroc ca încă nu posesie decat apa). Nu conta ca se inunda casa. Pana nu iese fum, pompierii nu vin pe timpul nopții. Orarul de lucru este 10:00 – 22:00.
Wtf? Așa ca pune Cristinel mâna pe un scotch si trag câteva dungi de scotch lângă manerul de la geam ca sa nu sara cioburi prea multe si ca sa amortizez zgomotul. Fug acasă, relativ aproape, pun mana pe un ciocan de 1kg si rezolv problema in stil românesc. In stil italian îți ia foc casa si cel mai nasol e ca pompierii ar fi spart ușa de fier, nu geamul. Bine, ideea e ca apartamentul e la parter iar ca sa ajungi la geamuri trebuie sa sari un gard de 2m ceea ce matahalele de pe mașina de pompieri nu știu daca ar fi reușit, mai ales ca au si uniforma grea.
După 10 minute, ajunge si echipajul de pompieri care, dezamăgit ca le-am luat pâinea de la gura, tine sa precizeze ca treburile astea normal se fac după 10:00 dimineața, noaptea fiind pt urgente de foc.
Concluzia : daca rămâi pe afara, mai bine îți dai foc la casa decat sa aștepti pana dimineata.

Apeleaza la o firma de curatat de covoare sau la neuromarketing.

      Cristian Iosub