Portare versiunea 2014

Am un prieten cu câteva abonamente pe firmă la Studenți. Nu știu cum mama lor fac ăștia și își închiriază bazele de date între ei, dar înainte să îi expire contractul l-a sunat o tipă de la Greci să îi propună portarea. A refuzat-o elegant de câteva ori și s-a potolit gagica. Recent a început iar să sune sperând că rebrandingul rezolvă totul. Poți să te numești Telemobil sau T-Mobile. Pentru client este fix același lucru atunci când intră în supermarket și vede că nu are semnal. Sau mai rău, chiar în clădire de birouri unde își petrece 12 ore pe zi.

Vânzare agresivă se face și se va face tot timpul. Colectare la fel. Chiar recent am avut un caz când un agent CC de la o respectată instituție financiară m-a sunat să îmi amintească că am o datorie neachitată. Degeaba i-am spus că am plătit prin transfer, pt că el avea memorat scriptul (poezia) și pe aia bătea monedă, că să mă duc atunci, pe loc (sâmbătă după-amiaza) să plătesc cash. Say what? Cică tehnica asta ar prinde și sunt f mulți care se sperie și plătesc rata de două ori 🙂

portareDar ce este un promise fără kept? Adică, ce ar câștiga un agent Call Center dacă are o primisiune doar de dragul promisiunii dar nu se și respectă acea înțelegere telefonică pt că între timp își dă seama cșientul că a vorbit cu un agent dornic de afirare în statisticile KPI? Părerea mea e că la final ar trebui cineva să tragă linie și există metodologii  de tracking a promise-urilor forțate.

Revenind la portarea noastră dragă, ultimul promise forțat auzit pe anul ăsta vine din partea unei dudui care promite clienților (textual): “vă plătim noi cheltuielile când vă dă Orange în judecată”. Se referea la faptul că nu poți pleca de capul tău dintr-un operator în altul dacă te-ai apucat să iei telefoane subvenționate și ai clauză contractuală. În cazul în care te mănâncă să schimbi operatorii lunar imediat după ce ți-ai luat iPhone 5s…atunci te scarpini de cateva sute de euro bune. Dacă madama intră pe acest blog sau are cineva plăcerea morbidă de a asculta apelul, să îi transmită din nou ei sau celei care a făcut argumentar_de_vânzare.pst pt large accounts: Marș !

Mare grijă că găsești un nebun într-o zi care nu ține cont de privacy și iar vă treziți pe SoftPedia cu înregistrările de apel la liber !

  1. Asa o incerca si un agent Cosmote care venise la noi la firma. Zicea ca daca ne incheiem cu Orange inainte de expirarea contractului, n-o sa se ajunga la proces, ca or sa discute avocatii Cosmote cu avocatii Orange, ca ar fi prea mari cheltuielile de judecata si ca nu s-ar merita. Era atat de insistent, incat imi facuse o schema intreaga, pe hartie. WTF?!?
    Meanwhile, folosesc numar Cosmote, cu servicii Digi (portat), conectat la antene Vodafone. Si in sfarsit am si eu semnal intr-un supermarket din centrul Bucurestiului, ca atunci cand eram pe Cosmote se intrerupea. Ca sa nu mai zic ca ma dau pe net si vorbesc la telefon chiar si din metrou, fara intreruperi 🙂
    Reprezentantii Cosmote vorbesc pe langa, iar serviciile oferite sunt asemanatoare celor din anii 2000. Ca sa nu mai zic ca infrastructura e de tot rahatul, atata timp cat nu ai semnal decat pe strada.

    VIVA REPUBLIC OF BELGRAVISTAN :))

  2. Hehe, credeam ca intelesese taica-miu greșit când l-au sunat si i-au zis treaba asta cu plata despăgubirilor către orange :)) mai si insista fătuca aia de la Cosmote sa se întâlnească la firma la noi cu taica-miu

    Cristian Iosub