Poveste de cartier

Exercițiu de imaginație.

Au fost o dată ca niciodată doi copii. Băteau mingea de dimineață până seara în spatele blocului, dar nu prea comunicau între ei. Copilul cel mare era deja înscris la un club de fotbal, pe când cel mic juca la amatori.

Cel mic nu prea știa fotbal ci mai mult bătea mingea ca să fie la modă cu restul copiilor și în plus faulta destul de mult. Într-o zi , celui mare i s-a făcut milă de vecinul lui și a încercat să îl învețe cum se joacă fotbal și cum se joacă cinstit fără faulturi. Timpul a trecut și cel mic a intrat în aripa protectoare a “vulturului” mai mare. Deja kinderul era respectat prin cartier, nu mai era trimis la butic să cumpere țigări și bere băieților mai mari și chiar prinsese un pic de glas și tupeu prin cartier. Da, au mai fost ceva golani care încercau să se ia de ăsta mic, dar era băiatul mai mare care îi ținea partea și de multe ori lua vina asupra lui, numai ca să știe că piticul este în siguranță și învață fotbal pentru a face performanță.

Uite așa micul nostru amator ajunge să se înscrie la un club cunoscut de fotbal, face performanță și chiar începe să câștige bănuți. Nu mult, dar suficient cât să își permită un ghiozdan nou, stilouri Parker și multe gume Turbo. Kinderul prinde gustul gloriei și începe să se bagabonțească prin cartier așa că băieții mai mari încearcă să îl domolească o dată, de două ori, dar kinderul continua să se comporte ca un șmecheraș de cartier luându-i pe toți la mișto, inclusiv pe colegii de echipă mult mai experimentați. Uite așa, într-o zi, copilul cel mare (Vulturul) primește o ofertă de la un club din afara orașului. Banii sunt la fel, dar știe că va juca fotbal alături de profesioniști, nu de copii râzgâiați. Așa că decide să plece din cartier lăsându-l descoperit pe micul învățăcel.

Ce s-a întâmplat pe urmă depășește așteptările. Golanii din jurul blocului au început să arunce cu semințe după micul fotbalist, au început să îl înjure ca până la urmă să nu mai vrea nimeni să se joace cu el. Așa că piticul a început să caute atenție dar peste tot în jur dădea numai de fotbaliști juniori care vroiau să facă performanță, nu doar să bată o minge în spatele blocului.

Era o dimineață călduroasă de iulie când un pitic de-o seamă cu el l-a păcălit spunându-i că îi arată un truc cu care va intra înapoi în grațiile băieților de cartier. Împreună s-au apucat de compus scrisori pe care le-au înfundat în cutiile poștale ale tuturor colegilor și vecinilor, mergând pe ideea că e publicitate, nu spam.

Așa că au venit niște băieți mai mari, l-au prins pe piticul rebel (celălalt nou s-a ascuns și a scăpat), l-au băgat în sala de sport și l-au bătut bine. Ca să nu uite ziua respectivă, i-au rupt tot echipamentul de sport și i-au spart mingea.

Acum kinderul și-a cumpărat minge nouă, haine noi, dar nu a învățat nimic din bătaia primită. Continuă să treacă seara prin fața blocului și să flegmeze spre băieții mai mari.

Dilemă: ăștia s-au cam săturat să fie scuipați de un pulifrici și vor să i-o tragă din nou. Dar big time, împreună cu băieți de la alte cluburi, așa că l-au sunat pe vulturul protector să îi ceară acordul, ca să nu și-o ia ei pe urmă pe coajă de la ăsta mai mare. Nu de alta, dar ăsta imediat strânge o brigadă, dă un raid prin cartier și zac pe urmă prin spitale două echipe de la tineret. Vulturul în schimb a zis că nu se bagă, nu îl interesează ce se întâmplă cu kinderul și fiecare răspunde pt propriile acțiuni.

Marius, ești pe recepție da? Vezi că de data asta nu te mai apăr, ești pe cont propriu coane !

  1. orice asemanare cu realitatea este pur intamplatoare …:)

  2. Nu stiu de ce eram eu sigur 100% unde bati. Bine la inceput mai era si o mic semn de intrebare daca nu cumva e vorba de fractu’, dar apoi mi-am dat seama.

  3. @Crisitan Iosub ,Crezi ca are rost sa iti bati capu ?! Nu merita bro .

  4. Multumesc pentru link!

    Cristian Iosub