Povestea unui APN

Povestea mea cu stimabilul domn APN a început in urma cu un an si jumătate. Dornic de sporturi extreme, mi-am luat o cartela SIM pe care am activat o opțiune de voce si una de internet.

Dezamăgit fiind de cât internet poate consuma iPhone, am cerut in call centerul lor sa îmi schimbe optiunea cu alta ce conține mai mult trafic de internet. Dar 7GB s-au dus repede, așa ca după trei saptamâni am fost nevoit sa o reactivez folosind contul de client online.

M-am bucurat nespus sa vad ca reactivarile făcute online erau tarifare eronat cu 0€ in loc de 25€. Ca bun samaritean le-am mulțumit pe Facebook dar au preferat sa mă ignore crezand ca e o gluma. Am pus poze in timeline cu print screen. La un momentdat aveau o problema cu reciclarea conturilor si le-am dedicat un articol in engleza pe acest blog in speranta ca cineva il va citi. Dar compania a preferat sa se ocupe de treburi mult mai importante decât sa trateze o vulnerabilitate in activarea optiunilor si drepturile userilor la conturile vechi. De exemplu, au trimis un director tehnic de aici , la compania sora din România 🙂 Sa speram ca va duce după el toate vulnerabilitatile de aici.

In seara aceasta m-am întristat pentru ca am rămas fără internet pe telefon. Reactivarile online de data aceasta costa, deci perioada de fericire reciprocă a trecut. Pe telefon nu am € pentru reactivare, cartele reincarcabile la 03:00 dimineața nu găsesc si nici nu m-am lovit la cap sa ies la ora asta sa încarc iar Internetul ADSL e căzut de doua zile fără data de resuscitare.

Jucându-mă prin meniu, m-am gândit sa încerc diverse APN-uri. Desigur, trebuie sa fie alocat pe profil si serviciul necesar acelor APN-uri. De exemplu, dacă încerc sa folosesc APN blackbery.net, nu o sa am iesire pentru ca nu am serviciile blackberry active pe SIM.

De regula, intr-un proces de rebranding, compania păstrează APN-urile vechi pt situațiile in care sunt clienți obisnuiti cu acestea. Teoretic, după un timp ar trebui sa închidă robinetul. In practica, a fost vreun student fără copilărie care s-a jucat prin setări, limite de trafic, alocari pe profil etc si a lăsat robinetul deschis.

Problema nu este că a uitat sa închidă robinetul, ci că a scos si apometrul de la el 🙂 Pot consuma cât vreau fără limita si fără cost.

Așadar, uite cum stau cu APN de wap, credit 0€ si deja am terminat de văzut Prințesa de pe Marte pe net.

Sunt curios de doua lucruri : dacă le zic, mă vor crede de data asta? Dacă îl folosesc in continuare, tot un an jumate voi naviga nestingherit ?

20130704-050443.jpg

Cristian Iosub