PowerTube – încărcător de urgență pentru telefon

Prin 1998 aveam un Nokia 5110 al cărui baterie ținea în medie 10 zile. Ajungea cu brio și la 14 zile. După 2002 – 2003, în România, ca de altfel peste tot în lume, a avut loc o explozie tehnologică în domeniul telefoniei mobile ajungând în prezent ca un  telefon cumpărat acum un an să fie considerat depășit. Cu Mitsubishi Trium Astral aruncam după maidanezii de la brutărie. Cu Nokia 3110 jucam perețica. Fiecare avea soarta lui violentă și cu toate astea erau rezistente. Cumpăram o carcasă nouă din piața Moghioroș dacă se zgâria carcasa veche și o schimbam acasă. Astăzi, din păcate, nimic nu mai este ca în vremurile de mult apuse. Dacă îmi scapă iPhone 5 pe joc când joc fotbal, deja mă apuc să îmi refac bugetul pe următoarele luni ca să îmi iau altul. Bateria nu mai ține nici măcar pe sfert din cât ținea acum 10 -14 ani. Este explicabil, datorită tehnologiei consumatoare de electricitate, datorită ecranului, modulului wifi, GPS, etc. Dar nici nu poți avea un smart phone pe care să îți fie frică să navighezi, pentru a îi conserva bateria.

Prietenii noștri cu ochii mici găsesc soluții la absolut orice. Așa au luat naștere bateriile / încărcătoarele de rezervă. Dacă la un Nokia / HTC / BlackBerry sau alte telefoane în vogă poți umbla cu două baterii în buzunar, ProstPhone nu știe așa ceva deci trebuie o rezervă de energie portabilă.

Pe siteurile chinezești (everbuying.com, ebay etc) se găsesc o mulțime de astfel de încărcătoare. Am mai avut dar l-am dat ca pâinea caldă. În Italia se găsesc doar produse de marcă iar prețurile pentru un încărcător de urgență sare de 30 € la doar 1000 – 1200 mAh. Din China în schimb, cumperi cu 4 € (fără garanție ce e drept), transport gratuit, iar acumulatorul intergrat este de 2600 mAh.

Încarcă undeva la 1% pe minut deci, lăsat în pace, va încărca în două ore maxim telefonul. Este subțire, mic, practic și ține la două încărcări complete. Partea interesantă este dacă îl desfaci. Înăuntru este un simplu acumulator de tipul 18650, folosit extrem de mult în produsele chinezești, mai ales pentru lanternele care le-am luat de la ei (1600 lumeni dați de 2 baterii 18650 și un led Cree). Acumulatorul are mufa microUSB pentru alimentarea la calculator sau la un adaptor de priză și o mufă USB de ieșire pentru conectarea telefonului mobil.

În concluzie, dacă tot dai un ban pe telefon și vrei să ții pasul cu tehnologia, îți asumi și riscul consumului puternic de energie. Iar pentru compensarea acestuia, soluția constă în aceste încărcătoare de urgență.

 1. PowerTube nu încarcă şi Nokia. E o problemă care am sesizat-o şi la alte încărcătoare de urgenţă (exemplu: o chinezărie asemănătoare încărca Nokia, dar nu şi Blackberry). Ori problema ţine de tensiune/curent, ori pe mufa microUSB se transmit şi informaţii legate de tipul încărcătorului.
  În schimb am unul d-ăsta care merge foarte bine la Nokia.

 2. si ai de vandut? sau ai scris asta doar cu scop informational?:D

 3. 🙂 in scop informativ @manu.
  @ionut, înăuntru e tot un acumulator 18650?

  • Ah, stai că uitasem că l-ai desfăcut deja. 😀

  • La power tube da. Vezi că se deşurubează capacul din spate şi se trage totul afară. La nokia nu l-am desfăcut încă, dar probabil din raţiuni de costuri are tot la fel.

 4. 🙂 întrebam de ăla de la orange daca are tot baterie chinezească in el ca sa imi dau seama daca mesajul “telefonul nu poate fi încărcat ci acest dispozitiv”, care mi-a apărut la un galaxy s3, e datorat acumulatorului incarcatorului, sau circuitelor de legătura (alea mici si lipite cu scotch din poze)

  Cristian Iosub