Preot fugarit de credinciosi

Poveste

[youtube]http://youtu.be/ucuipymwFnI[/youtube]

Fapte

Popa a găsit o familie credulă. Femeia mai avea un copil născut cu malformații și în loc să dea banii pe ecografii a preferat să îi dea un moș bețiv cu titulatură de popă. Moșul a promis că va vorbi cu Doamne Doamne ca să se nască copilul sănătos așa că familia a cotizat câteva mii de lei pe acatiste, slujbe și rugăciuni.

Dar, ghinion. Copilașul s-a născut cu o malformație iar familia își vrea banii înapoi. Popa însă, se apucă să blesteme și să înjure așa că au început să îl alerge țăranii să îl bată. Interesant e că la spital au ajuns o parte din “agresori” cu capetele sparte. Deci popa a dat cu ceva dar plânge ca fecioara Maria spunând că el e victima.

Să gândim la rece

Să spunem că ești atât de redus mintal încât în anul 2013 dai câteva mii de lei unui popă ca să repare divinitatea ceva ce știința ți-a arătat că e greșit. Se întâmplă cu precădere în zonele rurale unde educația este precară și oamenii încă mai cred că dacă se roagă timp de 9 luni, copilului i se va vindeca malformația în pântece și se va naște perfect sănătos.

Așa redus mintal, te duci totuși să îi ceri banii moșului bețiv numit popă pentru că rugăciunile nu au avut efect și ai descoperit că știința bate religia. problema e că popa e încrezut și știe că are spatele asigurat de mitropolie iar șeful de post de la poliție nu se atinge de el pt că vine nevastă-sa în fiecare duminică la rugăciune. Așa că popa începe să blesteme și să înjure. Pentru rugăciuni cere câteva mii de lei dar pt blesteme, le oferă gratis ! În două minute de video am observat că bețivul are vocabularul destul de dezvoltat în materie de blesteme.

Soluție

Poliția nu o să îl poată ancheta pentru înșelăciune pentru că popa nu a promis în scris că are înțelegere cu Doamne Doamne. Nici D-zeu nu a coborât din cer să promită ceva. Deci ceea ce au oferit enoriașii a fost donație pt o speranță, dar nu pt o certitudine. Copilașul va trebui operat iar malformația este destul de nasoală (buză de iepure) și asta doar pt că cineva a crezut că rugăciunea poate produce minuni.

În final, cei care vor plăti după toată povestea asta sunt părinții băiețelului care cel mai sigur vor răspunde pt distrugere și agresiune. Poate peste vreo alți 100 de ani vom reuși să avem o mentalitate un pic mai apropiată de realitate și să încetăm să mai credem în Moș Crăciun. Până atunci însă, rămân specimenele de genul ăsta sau de genul martorilor lui Iehova care nu accepta transfuzie de sânge când dă camionul peste ei.

  1. Fix la “blesteme” am fost si eu atent. ” Au venit sa ceara banii dupa 9 luni”. D’oh, daca le-a servit aceeasi poveste pana s-a nascut copilul, la ce se astepta ?

    Ma rog, nu am nimic cu el personal, insa ma bucur ca lumea se revolta impotriva lor. Ai naibii preoti, contra-cost au “leac” pentru orice nazbatie.

    Cristian Iosub