Președintele ales al României este Klaus Iohannis

Comuniștii aveau o practică des întâlnită, de a promova în funcții de conducere oamenii de care vroiau să scape. Băsescu și-a jucat cărțile până la final, propunând-ul pe Ponta la funcția de premier. Veverițele au crezut că au nimerit în pădurea de alune și s-au bucurat nespus de mult, dar în timpul ăsta România aduna tot mai multă ură la adresa premierului.

În România, ca în multe alte state, președintele iese cel mai puțin în evidență și aici îmi permit să compar situația cu Italia sau Rusia. A întreba un italian cine e președintele, naște multe surprize și am văzut cu ochii mei 🙂 Pionul principal este premierul.

Statisticile spun că 11 milioane de români au ieșit la vot și majoritatea a decis să fie Klaus Iohannis președintele României. 56% Iohannis – 44% Ponta (rezultate parțiale la ora 02:00) . Wikipedia deja îi atribuie acest rol dar se pare ca articolul se tot schimba . Dar nu va fi singurul care va conduce această țară ! Va avea un premier. Va avea o opoziție cu un număr extrem de mare de parlamentari, primari, miniștri … etc. Va veni o vreme in care il vom regreta pe Băsescu la fel cum îl regretam pe Ceaușescu, însă ne rămâne speranța.

Ceea ce mi se pare trist este efortul dus la extrem în zona fanatismului din partea alegătorilor de ambele tabere.

Dubios este comportamentul lui Ponta după aflarea rezultatelor de la închiderea secțiilor de votare: s-a recunoscut învins. Acum, fiind deja obișnuiți cu aroganțele de băiețaș de Pantelimon , ceva nu iese la socoteală. E mult prea calm pentru un om care a pierdut alegerile prezidențiale și mult prea sigur pe el. Revenim la fraza de mai sus: Iohannis va avea PSD în opoziție și guralivul principal va fi premierul. Mare grijă să nu ajungă ministerele cheie pe la Ponta prin ograda că atunci să vezi distracție.

 

steagul-romaniei-tricolor-drapel-rosu-galben-si-albastru

  1. Foarte multa lume a iesit in strada impotriva lui Ponta. Oare ce se intampla daca iesea presedinte?

  2. Era de asteptat sa iasa Iohannis. Prea increzator in el a fost ponta si la dezbateri.

  3. Foarte multa lume credea ca ponta iese presedinte chiar daca majoritatea votau cu iohannis. Poate diaspora a avut un cuvant greu de spus la aceste alegeri.

  4. Sper sa faca o treaba buna.

    Cristian Iosub