Preturile ENVATO sunt afisate fara TVA

ENVATO MARKET (ThemeForestCodecanyon etc) a schimbat politica de colectare a TVA prin aplicarea acestuia direct la achizitia unui produs. Recent a aparut sub pretul fiecarui produs scris “Price displayed excludes VAT“.

Preturile au ramas aceleasi (cca $58 o tema woocommerce) dar aplicandu-se pe cos TVA-ul, ajunge la $71.92. Asadar, pentru un cumparator putem sa spunem ca este o majorare a tarifelor practicate. In plus, algoritmii de validare a unui cod TVA pt small business din Romania obliga un freelancer sa aiba RO (pentru tranzactiile intracomunitare).

Partea cea mai draguta este ca au facut modificarea dar nu am gasit niciun email pe tema asta, nici in contul de autor, nici in cel de cumparator…

P.S. Daca vrei sa cumperi de pe ENVATO fara sa platesti TVA, acceseaza meniul Settings, Personal Information si seteaza ca fiind din tara San Marino 🙂 Astfel vei plati pretul corect fara TVA al componentei achizitionate

themeforest

 1. Ai verificat și în spam?! 😀

 2. Din moment ce este o directivă a UE (valabilă de la 1 ianuarie) nu cred că trebuia să-ți trimită un mail…

  http://marketblog.envato.com/news/now-collecting-vat-on-envato-market/

  O discuție amănunțită pe acest subiect găsești și pe devforum.

   • La mine aproape fiecare furnizor de servicii a dat email in prealabil. De exemplu Internet.BS a dat mail cu cateva luni inainte sa se aplice noul sistem tarifar si fiindca dupa cresterea pretului datorita TVA preturile lor n-au mai fost competitive am mutat domeniile ce le aveam la ei altundeva unde am un pret mai bun.
    Nici eu n-am primit nimic de la Envato pe tema asta, dar am primit de la majoritatea celorlalti.

  Cristian Iosub