Prima impresie Allview X2 Soul PRO (Gionee Elife S7) + root

header

Aveam nevoie de un telefon Android care să fie puternic, sa aiba un display de 5 – 5,5″, sa știe 4G (TDD si FDD), neaparat dual SIM si sa aiba o versiune Android 5.0+.

UTOK pare sa inchidă prăvălia având în vedere că portofoliul de telefoane mobile nu poate ține pasul cu tehnologia și nici comunicate cu privire la eventuale upgrade-uri viitoare nu am mai văzut, chiezării de pe DX sau Alibaba ar fi fost o opțiune dar am nevoie de garanție în cazul în care scap telefonul de la etajul 9, așa că m-am orientat spre Allview X2 Soul PRO.  Am un P5 Quad si un P6 Energy dar sunt un pic cam groase pentru buzunarul meu.

Despre X2 Soul PRO am mai scris la momentul lansării produsului dar neputând să îl testez am evitat să emit vreo părere pro sau contra acestuia. Din specificații până și Huawei P8 Lite părea să fie o alegere bună, dar realitatea poate dovedi contrariul.

Am citit în ultimele zile cred ca 5 review-uri ale lui X2 Soul PRO, am vazut peste 20 de clipuri de prezentare și unboxing-uri / review-uri video ca într-un final să decid că poate fi o alegere bună. Specificații interesante are si P8 Energy dar apare abia prin octombrie (gold-ul apare in noiembrie) ori eu aveam nevoie acum (invăț să fac aplicații Android și prima va fi chiar pt blog).

Cutia telefonului nu este foarte atractivă, are ceva desene alb / negru dar pare a fi o cutie pentru tablete nu pentru telefon.

Inauntru, avem bine compartimentate :

  • o pereche de casti (se aud formidabil si au undeva in jurul a 20 mW),
  • doape de schimb pt casti fiind in-ear,
  • un incarcator pt priza de casa cu o formă futuristică,
  • un cablu de date microUSB,
  • un cablu OTG (nu are card de memorie si prin cablu OTG puteti transfera fisierele direct pe un stick de memorie),
  • un ac pentru sertarul SIM-urilor (asemănător celui de la iPhone),

Sub toate acestea se află certificatul de garanție in limba romana si inca unul in poloneza (wtf?), o licență Bitdefender pentru un an, o folie de protectie si instructiuni de montare pt aceasta și o carte imensă care se desface precum posterele din revista Bravo , reprezentand manualul de utilizare.

Telefonul este extrem de usor deși pe site este precizat că ar avea 126,5 grame. Pare a fi un telefon fără baterie.

Frame-ul telefonului este realizat dintr-un aliaj de magneziu si aluminiu durabil, utilizand tehnologia de taiere pe doua nivele. Forma concava a acestuia asigura rigiditate si previne curbarea, alunecarea sau activarea neintentionata.

Pentru a obtine o grosime de numai 5,5 mm, X2 Soul PRO integreaza numai componente subtiri: display de noua generatie de doar 1,4 mm, sticla rezistenta ce protejeaza fata si spatele telefonului de numai 0,4 mm, camera de 13MP de doar 4,37 mm, placa de baza de 0,6 mm ce inglobeaza 858 de componente si baterie de 2700 mAh de 3,2 mm.

Atenție sporită la utilizarea acestui telefon pentru că având sticlă atât pe față cât și pe spate este foarte fragil. Ca idee, eu nu l-am scos din cutie până când am ajuns la un magazin unde i-am montat folia și i-am cumpărat husă de silicon. Folia îmi placept că nu reține urmele de degete pe ecran si acoperă întreaga suprafață fără să lase  vreun milimetru descoperit.

Un alt plus al telefonului este simplitatea. Nu au folosit decât elementele necesare pe suprafața telefonului și aici mă refer în special la partea de jos a telefonului unde avem mufa de încărcare pe mijloc, boxele si jack-ul pentru căști în partea dreaptă iar în partea stângă este o gaură micuță unde ar fi microfonul. Tendința producătorilor am văzut că este să pună grilă deasupra microfonului pentru a avea acelaso design ca boxele, dispuse simetric. Ei bine, Allview a ales simplitate si microfonul este old school sub formă de gaură de mici dimensiuni.

Telefonul se mișcă foarte bine fiind ajutat de cei 2GB de RAM. Nu am apucat încă să testez toate funcționalitățile ajutătoare camerei foto dar pare să facă fotografii decente. Nu excelează, nu ies la claritatea celor făcute cu Huawei P8 dar este chiar decentă în condiții de luminozitate normală. Probabil o să vedeți pe Facebook fotografii făcute cu acest telefon.

Pt Root am folosit Kingo ROOT. A durat cca 15 minute, timp în care s-a restartat telefonul de vreo 4 ori intrând în Safe Mode. Procedura de root-are este cea clasică: conectați telefonul la calculator, rulezi executabilul pt instalarea driverelor atunci când ești întrebat ce acțiune vrei să facă windows la conectare, apoi rulezi Kingo. Pe telefon selecteaza USB Debugging atunci când dacă să folosești telefonul ca Mass Storage, să încarce sau USB Debugging.

Dacă nu reușești cu Kingo ROOT, poți folosi cu încredere RootGenius sau Eroot de aici.

Recomandarea săptămânii
Gazduire web
  1. Zii cu 4g-ul de la digi:) e activ pe TDD sau dupa 24 sept?

  2. Cum merge cu 4g-ul de la digi:) e activ pe TDD sau dupa 24 sept?

    Cristian Iosub