Proba practică development web

Internetul oferă o resursă nelimitată de potențiali parteneri atunci când vrei să pui pe picioare un mic business într-o piață destul de încărcată: dezvoltarea aplicațiilor web. Frumusețea este că în ultimii ani au apărut joburi pentru care nu există facultăți ce să se plieze domeniului. Da, există cursuri, certificări, dar nu stai 5 ani pe băncile unei facultăți ca să înveți un domeniu ce se adaptează pieței an de la an.

M-a tot buzuit la cap o cunoștință să externalizez o parte din clienți. Mă interesează mai puțin ce studii are, dacă a făcut CFR-ul d epe Griviței sau Cibernetica. Pe mine, ca intermediar mă interesează ca lucrarea să fie executată conform specificațiilor agreate împreună cu clientul. Cum nu mă lăsa inima să îi las shop de 3500 € pe mână din prima, am zis să fac un test și să îi dau niște taskuri simple…gen un site de prezentare, setup newsletter ..dar taskuri care nu aveau deadline sau pentru care m-aș fi încadrat în timp să refac proiectul pentru client. Și uite așa ne chinuim de 2 luni de zile la un amărât de template email, template care fie vorba între noi l-am predat de mult clientului 🙂

Calitatea costă. În 2014, aproape orice kinder știe să configureze un blog exact cum era moda acum vreo 10 ani cu instalarea de windows xp la orice colț de bloc. Problema e că muncești de îți iese inima din piept ca să cureți după un kinder dintr-ăsta pentru că pe lângă codarea făcută cu piciorul, noapte ascuns sub pătură să nu îl vadă părinții, mai și îmbârligă clientul că soluția aplicată de el este cea corectă.

Ce pot eu să îi spun unui om care a stat ani de zile pe prima pagină pe Google în domeniul montării termopanelor, iar de vreun an de zile de când i-a refăcut un kinder siteul și i-a pus h1 pe index din cap până în picioare plus tot sitemap-ul în footer, nu mai se ridică săracul om din pagina 30….? Sau altul care are întreg siteul (!) făcut din .png-uri ?

hackles

  1. Nu cred, .PNG-uri? Pe bune?

  2. H1 presupun ca sunt fonturile alea mari si groase ca la site-urile cu “invata o limba straina in 24 ore”, nu?

    Cristian Iosub