Cum procedezi pentru a nu iti bloca Facebook contul companiei

Facebook are o politica de securitate  rigida in ceea ce priveste conturile ce au atasate pagini de brand. Am preluat pagina de facebook a unui client si ar fi trebuit sa o ii aduc imbunatatiri in conformitate cu necesitatile actuale. Ca sa nu folosesc contul de persoana, am zis ca ar fi ok sa imi dau singur drepturi administrative; in plus, nu era prima oara cand jonglam cu conturi de admin pe pagini de brand deci stiam cum merg lucrurile.

Dar, imediat dupa ce am trimis d epa pagina de brand un request catre mailul meu pentru a accepta dreptul de admin, Facebook a blocat contul pe care era pagina de brand. Cu alte cuvinte, daca pe contul personal aveti atasate 10 pagini de brand si vreti la una din acestea sa adaugati inca un administrator, aveti toate sansele sa vi se blocheze contul personal, implicit posibilitatea de a administra cele 10 pagini de brand.

De regula, se poate intampla sa fiti blocati de catre Facebook atunci cand acesta descopera ca ati accesat contul pe care este pusa pagina de brand de putine ori de la adresa voastra IP. Sa spunem ca ma loghez din Bucuresti pe un cont care a fost accesat de-a lungul timpului din Constanta. In momentul in care ma apuc sa dau drepturi administrative pe cont, sigur acesta va fi blocat.

Pentru deblocare este necesar sa recunosti o serie de fotografii (ceea ce nu as putea pt ca nu era contul facut de mine cu prieteni pe care sa ii cunosc) sau sa introduci primele 6 cifre de pe cardul cu care ai facut plati pe FB in trecut, sau sa te loghezi de la unul dintre ultimele 3 calculatoare de unde ai fost conectat ultimele dati. acebook iti arata o lista cu ultimele 3 browsere si orele cand ai fost logat pentru a fi mai usor de recunoscut.

Asadar, daca se intampla sa blocati contul unui client pentru ca ati vrut sa va dati singur drepturi administrative, solutia optima este sa ii cereti acestuia fara sfiala sa se logheze din nou de la unul dintre ultimele 3 calculatoare de unde s-a logat anterior.

  1. Eu n-am patit niciodata asa ceva. Ci doar sa am suspend. Si am avut si eu admin la cateva branduri.

  2. Mi se pare o prostie sa platesti…Chestiile astea trebuie sa fie gratuite!

  3. Nasol ca ai patit asta. In general, pentru a evita chestii de genul asta, ori vb cu clientul sa te faca el admin, ori creezi o alta pagina de pe contul tau. Sau, daca ai ip dinamic, faci schimbul de conturi de pe ip-uri diferite. Intr-adevar, FB a devenit un mare shit cu atatea chestii de securitate.

    Cristian Iosub