Programul Microsoft “Mystery Shopper”

Părerea mea vis a vis de piraterie a fost și va rămâne aceeași. În textul primit prin email și transcris mai jos, Microsoft a concluzionat la final cel mai bine. Da, am OS licențiat. Da, am MS Office licențiat. Da, am pe iOS vreo 6 aplicații cumpărate și vreo 180 melodii cumpărate.

De ce? Păi dragă cititorule care îți pui întrebarea “de ce?” află că atunci când vei lucra de exemplu game designer la Gameloft și o să vină din spate toate aplicațiile piratate și cu licențe descărcate de pe torrent sau serials.ws, atunci vei ști că trebuie să îți iei al doilea job, chiar și de editor la Playboy. Abia atunci când o să vină decizia de concediere colectivă vei înțelege că ai pierdut un job foarte bun datorită pirateriei. În 2012 cel mai scump lucru este informația. Cine deține informația, deține și puterea. Din păcate foarte mulți suntem descurajați datorită pirateriei să mai creem content .

Exemplu concret : Aviance. Creative and business wordPress theme vândută pentru o sumă modică de 40$ (vreo 2 luni era 35$), cumpărată de 128 ori și descărcată de pe serverele de file sharing de peste 500 ori. Păi dacă e moka pe net, de ce să o mai cumpere lumea. Și uite așa s-a mai lăsat păgubaș și se reprofilează un webdesigner…

“[…]

Stimate Partener,

Dorim sa va informam in legatura cu programul “Mistery Shopper” pe care Microsoft il deruleaza in piata IT din Romania, in scopul prevenirii si combaterii pirateriei software la momentul ofertarii si al vanzarii de calculatoare cu software preinstalat.

Astfel, programele pentru calculator sunt protejate de lege. Potrivit legilor in vigoare in Romania, este ilegala reproducerea, instalarea, utilizarea, distribuirea, vanzarea sau oferirea spre vanzare de software fara licenta in orice forma sau mediu. Pirateria software constituie o infractiune, avand intotdeauna natura penala, atat pentru persoana fizica, cat si pentru cea juridica, fie vanzator sau client. In plus fata de raspunderea penala, se platesc si despagubiri civile persoanelor prejudiciate.

Pentru a identifica ofertele de software piratat, care duc inevitabil la pierderi atat in vanzari, cat si mai ales pierderi in imaginea companiei dumneavoastra, Microsoft efectueaza vizite regulate „Mystery Shopper” in magazinele IT. In caz de piraterie, managementul companiei respective este intotdeauna si imediat informat. Astfel, ne dorim sa prevenim impreuna cu dumneavoastra  consecintele legale nedorite, ce ar putea interveni in urma unor verificari efectuate de Politie.

Suntem decisi sa nu trecem cu vederea ofertele de software piratat facute de unii angajati ai companiilor aflate in parteneriat cu Microsoft.  Ca urmare, crestem numarul de vizite Mystery Shopper”, pentru a identifica angajatii  care ne pacalesc clientii si care ne afecteaza implicit brandul de companie, atat al dumneavoastra, cat si al Microsoft, precum si rezultatele financiare.  De asemenea, vom pune accent peverificarile repetate ale lanturilor de magazine unde s-au identificat cazuri de piraterie, in vederea evaluarii masurilor luate de compania respectiva pentru stoparea acestor cazuri.

In primele 6 luni ale acestui an, am efectuat in mod anonim 1051 de vizite la magazinele IT din Romania pentru a afla daca ofera software Microsoft piratat. In medie, 16% din ofertele facute catre agentii nostri s-au dovedit ilegale, in principal fiind vorba de copiere ilegala pe hard-disc si oferire spre vanzare, procedura realizata atat in interiorul magazinului, cat si in afara lui, insa pentru potentiali clienti care au intrat in magazinul respectiv. Managementul companiilor a fost informat in vederea luarii de masuri pentru eliminarea acestor cazuri, ambele situatii punand la risc in egala masura parteneriatul cu Microsoft.

Va rugam sa ne contactati daca aveti cunostinte de oferte de software piratat pe piata. Va asiguram ca vom investiga si vom lua masuri pentru a proteja eforturile de a oferi servicii de consultanta profesionale, precum si pe cele de crestere a vanzarilor de software original in Romania. Scopul nostru este de a dezvolta un mediu de afaceri sanatos, atat pentru dumneavoastra, cat si pentru clientii dumneavoastra.

Ajutati-ne sa va protejam afacerea si clientii impotriva pirateriei software!

[…]

  1. […] 20 rock și 20 hip hop). Părerea mea vis a vis de piraterie a fost și va rămâne aceeași. În articolul acesta, Microsoft a concluzionat la final cel mai bine. Da, am OS licențiat. Da, am MS Office licențiat. […]

    Cristian Iosub