Proiectul “Bicicliști în București”

Cele 5.000 de vouchere pe care Primaria Capitalei doreste sa le ofere bucurestenilor, in vederea achizitionarii de biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice si dispozitive de tip Segway/Ninebot, vor fi acordate celor interesati in ordinea inscrierii in proiect, pe baza principiului “primul venit, primul servit“.

Pe site-ul primariei a fost postat regulamentul achizitionarii de vouchere, dupa ce pe data de 30 iunie Consiliul general al Municipiului Bucuresti a adoptat o hotarare privind proiectul “Biciclisti in Bucuresti”, care are ca scop incurajarea mersului pe bicicleta si utilizarea mijloacelor de transport nepoluante.

Termenul limita pentru depunerea solicitarilor de participare la proiect este 10 august 2017. Proiectul se va derula pana la 31 decembrie.

Participantii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  • sa fie cetateni romani, cu domiciliul sau resedinta in Capitala;
  • varsta minima de 18 ani; sa nu fie salariati ai Primariei, nici ai institutiilor subordonate.

Dupa verificarea documentelor depuse de participanti (formular de inscriere completat si copie dupa actul de identitate), lista beneficiarilor va fi publicata pe pagina de Internet www.pmb.ro.

Biciclete doar de la magazine ce au protocol cu Primaria Capitalei

Un participant nu va putea cumula mai multe vouchere. Totodata, beneficiarul unui voucher nu va putea participa la alte proiecte realizate de PMB care au acelasi obiectiv. Voucherele vor fi expediate prin curier, iar in cazul in care nu pot fi inmanate de catre curier vor fi returnate organizatorului. Voucherul va fi inmanat personal beneficiarului, la biroul de relatii cu publicul al PMB, in baza unei notificari prealabile.

Voucherul va fi folosit exclusiv pentru achizitionarea de biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice si dispozitive de tip Segway/Ninebot. In situatia in care produsul achizitionat are o valoare mai mica de 500 de lei pot fi achizitionate, pe aceeasi factura fiscala, mai multe produse din cele acceptate in proiect si/sau accesorii: casti de protectie, dispozitive de iluminat si semnalizare, sonerii, ciclocomputere.

Daca valoarea produsului este mai mare decat cea a voucherului, diferenta va fi suportata de participant. Voucherul poate fi utilizat exclusiv de beneficiar, in baza actului de identitate, o singura data, in perioada de valabilitate. El va putea fi folosit doar in magazinele participante, prevazute in lista disponibila pe site-ul PMB.

Nu vor putea fi cumulate mai multe vouchere, apartinand mai multor persoane, pentru achizitionarea aceluiasi produs.

Pentru a deveni magazin participant, o societate comerciala trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa comercializeze produsele vizate, dar nu de tipul second-hand; sa aiba magazine in Capitala; sa semneze un protocol de colaborare cu PMB.

Magazinele participante vor depune lunar spre decontare voucherele colectate, iar platile vor fi facute in cel mult 30 de zile. Conform protocolului, magazinele participante se angajeaza sa nu creasca in mod artificial preturile produselor comercializate.

Cetatenii se pot inscrie in proiect, la Centrul de Informare si Documentare pentru Relatia cu Cetatenii, din Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 42. Program de lucru: 8.30-18.30, de luni pana vineri. Agentii economici sunt invitati sa se inscrie pana pe 31 iulie, ora 16.00, prin e-mail la adresa: biciclisti@pmb.ro.

 

500 lei

      Cristian Iosub