Promoție Apple iPad Air

Așa cum până la răposatul iPhone 4s existau reguli de marketing ce trebuiau respectate de către distribuitori, la fel cred că a fost și cazul iPad Air. Am primit azi vreo 10 emailuri și toate aveau un subiect de genul iPad Air e aici.

De exemplu, emailul de la eMag l-am primit o dată cu emailul de la Apple Italia. Mă întrebam de ce naiba a scris eMag în italiană 🙂 Apoi am observat senderul.

Înainte de detaliile tehnice, hai să vedem și niște prețuri :

  • Flanco : Apple iPad Air Wi-Fi, 16GB, Space Grey 2348 RON
  • eMAG : Apple iPad Air Wi-Fi, 16GB, Space Grey 2329 RON
  • PcFun: Apple iPad Air Wi-Fi, 16GB, Space Grey 2399 RON
  • Altex : Apple iPad Air Wi-Fi, 16GB,  Space Grey 2349 RON
  • Apple Italia : Apple iPad Air Wi-Fi, 16GB, Space Grey 479 €

Diferențele dintre un iPad 4 și un iPad Air sunt nesemnificative . Un pic mai subțire, procesor A7 . Dar ceva tehnic, concret care să facă un actual utilizator  de iPad 3 sau 4 să îl schimbe, nu este. E bine. Serios. Așa cum iPhone 5s nu aduce nimic semnificativ în plus față de iPhone 5, la fel se întâmplă și în cazul iPad.

E bine pentru că în felul acesta vânzările sunt îndreptate către noii clienți Apple sau clienți cu terminale mai vechi de 3 ani. Piața începe să se așeze iar oamenii or să vadă în Apple o companie de la care pot cumpăra produse pentru o perioadă lungă de utilizare, nu doar un an. dacă ar apărea în fiecare an câte un terminal mult modificat și cu îmbunătățiri semnificative, atunci oamenii ar cumpăra doar în perioada lansărilor. Dacă știu că mai e o lună până la lansare și viitorul terminal este de zece ori mai bun, logic că nu mai cumpăr. Dar dacă știu că schimbările sunt minore, il cumpăr cu inima deschisă.

Problema este însă alta : prețul cel mai mic este la eMAG cu 2329 RON. Ceea ce înseamnă echivalentul a 524 euro. De ce ar da cineva 524 euro pe o tabletă atâta timp cât în magazinele oficiale Apple este 479 euro? Diferența este de minim 45 de euro …

Dacă aș cumpăra de aici un iPad și l-aș trimite în RO, ar costa 479 euro + 10 euro transport Atlassib.

ipadair_spacegray

  1. Vreau si eu un ipad de craciun :d

    Cristian Iosub