Protestele ascunse în spatele studenților italieni

În ultimele zile, în mai multe regiuni ale Italiei, studenții au susținut proteste neautorizate având mai multe  mesaje la adresa guvernului dar și a ratei șomajului din rândul populației italiene. Iată doar trei din clipurile evenimentelor de ieri.

Problema, după cum se poate observa, nu este că au protestat fără autorizație. Putem dezbate un an pe tema asta aducându-ne aminte de Piața Universității din ianuarie 2012. Au dreptul la exprimare așa cum îl avem toți. Dar trebuie autorizație. te duci frumos la Comune (primărie) și ceri. E simplu. Dar, după cum spuneam, nu asta ar fi problema, că nu au avut autorizație decât la Roma pentru 100 persoane și au venit 300. Chestia e că s-ar fi vrut a fi un protest pașnic în care oamenii să își spună păsurile. Carabinierii și Polizia cu siguranță nu i-ar fi măcelărit. Dar, în spatele protestelor pașnice au venit huliganii. Huliganii care cu aceleași obiceiuri animalice cu care au fost crescuți dar și formați (!), au început să distrugă în jur, să arunce fumigene, torțe de tipul celor folosite pe stadion etc. Nu îi interesează că ei defapt se bat cu Polizia, care nu are nici o vină. Nu îi interesează ce se întâmplă dacă o torță dă foc la hainele unui polițist care lasă în urmă doi orfani. Pe ei îi interesează doar să distrugă proprietăți publice, care pe urmă tot din banii noștri, ai contribuabililor, vor fi reparate.

Eu înțeleg multe lucruri. Sunt o fire deschisă la minte față de multe concepte și culturi. Dar huliganismul este prezent peste tot în lume, indiferent că vorbim de proteste în Statele Unite, în Europa sau în Africa. Omul când se dă jos din babanier, știe decât să distrugă, să se bată cu garda și apoi să plângă (iar îmi aduc aminte și râd singur în timp ce scriu) pe la televizor ca un Stelist după bătaia aia din Ștefan cel Mare  când era urcat pe garduri, făcea ca urangutanul și arunca cu scaune iar pe urmă l-au împușcat gaborii afară cu gloanțe de cauciuc. Probabil continuase show-ul. Ideea e că pe urmă , pe Antena 3 parcă era, îl arăta la spital cum jelea că se dusese la ora 11 jumate noaptea să își ia țigări și l-au împușcat fără motiv gaborii. În timp ce jelea la spital erau imaginile cu el de pe stadion din înregistrări.

Așadar, măi oameni buni, dragi protestatari de oriunde ați fi, de ce D-zeu trebuie să ne măcelărim între noi? De ce ar trebui eu să mă bat cu poliția atunci când protestez? Protestul este împotriva măsurilor de austeritate adoptate de guvernul Italian . De ce ar trebui să mă bat cu un om care a stat peste 8 ani prin școli de poliție și acum vine la servici cum vin și eu? De ce ar trebui să mă bat cu un polițist care are copii acasă, are rate la bancă și este la fel de afectat ca și mine de criza financiară? Nu spun ca nu sunt și abuzuri din partea forțelor de ordine. Abuzuri sunt oriunde în lume, în orice domeniu. Până și la spital când cere 100 RON ca să schimbe cearceaful.

Soluția nu este bătaia, mai ales cu oamenii care nu au nici o vină ! Dacă vreau să mă bat cu cineva pentru că m-a făcut mama Hulk, atunci mă bat cu cel împotriva căruia protestez. Nu cu poliția. Și dacă, repet, dacă totuși fierbe adrenalina în  mine, niciodată nu trebuie distruse spațiile publice. Au fost făcute din banii noștri, ai tuturor, deci vor fi reparate tot din banii noștri.

Imaginea de la minutul 01:15 din primul clip face toți banii.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=N8Yk7i2YGbk[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pAHtCnwTmOw[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ni907bct5UE[/youtube]

Vrei sa cumperi o casa noua? Iata case de vanzare in Berceni si case Popesti Leordeni.

 

      Cristian Iosub