Puterea blogurilor

In urmă cu vreo două zile, pe facebook au început să apară câteva linkuri subtile către Fabrica de Țepe Discounturi. În aceeași seară deja erau spoturi TV în care era prezentat acest site revoluționar care promitea să schimbe conceptul de discount. Și a făcut-o !

Ieri deja rulau intens la televizor reclamele și oamenii se întrebau retoric pe rețelele sociale dacă nu cumva este o păcăleală acest site. Până astăzi.

Astăzi s-au activat bloggerii și au dovedit prin resurse și informații proprii adevărata față a țepei FabricaDeDiscounturi.ro . Un efort colectiv la care au participat influencerii blogosferei și forumurile de discuții importante din România.  Povestea pe scurt este că un gog a profitat de setea românului pentru reduceri absurd de mici și a clocit noaptea pe genunchi un site pe WordPress cu un plugin de magazin online. Prin intermediul siteului vindea fictiv produse electronice cu plata prin card bancar și întreg siteul era în ilegalitate (plecând de la termeni și condiții proprii ce contraveneau legislației in vigoare pana la vânzarea produselor sub prețul de achiziție).

De ce au reacționat blogurile și forumurile? Principalul motiv este că televiziunile erau ocupate să difuzeze spoturile TV sperând ca Fabrica de Țepe să le plătească iar jurnaliștii deja pregăteau spațiu publicitar și redactau articole despre un site revoluționar. În lipsa unor surse de informare obiective, cineva trebuia să stopeze fenomenul. Și am reușit !

Al doilea motiv este faptul că o astfel de țeapă din partea unui magazin online făcea un rău extrem de mare ecommerce-ului din România, în special micilor magazine virtuale. Oamenii și-ar fi pierdut drastic încrederea în a mai achiziționa online produse având deja experiența unei dezamăgiri.

Din tot jocul acesta au avut de câștigat marile magazine. Oamenii vor cumpăra cu mai multă încredere de la eMag, Flanco, Altex, Cel, PC Garage, știind că dacă au o problemă măcar vor reuși să dea de cineva cu care să încerce o rezolvare. În cazul FDD, la cine puteai apela?

Semnalele extrem de clare au fost trase de: Utok cu care am discutat personal încă de acum două zile și ne-au oferit întreg sprijinul, Ionut pe Facebook, Bunescu, Refu,  Zoso, Subiectiv si Radu. Cetin are dreptate: atâta timp cât nu există niciun păgubit momentan, FDD nu este țeapă încă. Ah, că ne-am sesizat colectiv că nu e indicat să cumperi pentru că există un risc, este un alt aspect. Speciale mulțumiri și comunităților RST si CG.

Astăzi, asaltați cu sute de telefoane și emailuri din partea clienților FDD referitoare la protecția banilor procesați prin LibraPay, Libra Bank a decis blocarea accesului la platforma de plata și restituirea integral a sumelor debitate către clienți. Șah Mat! Noi, românii, ne merităm soarta. Nici o țeapă nu știm să dăm cum trebuie.

fabrica_de_discounturi_azi

Stimate client,

Va contactam deoarece ati plasat recent o comanda pe site-ul fabricadediscounturi.ro, cu plata online procesata prin serviciul LibraPay, al Libra Internet Bank.

Dorim sa va anuntam ca Libra Internet Bank dispune de sisteme interne de prevenire a fraudei menite sa protejeze in orice moment clientii platitori prin sistemul Libra Pay, iar situatia a fost monitorizata de specialistii nostri inca din prima zi de lansare a site-ului.

In urma verificarilor efectuate, am constat ca exista suficiente motive pentru a suspenda platile online efectuate prin serviciul nostru de pe acest site.

Va asiguram ca platile efectuate de dumneavoastra au fost protejate complet de sistemul nostru antifrauda.

Drept urmare, va informam ca maine vom initia returnarea integrala a sumei aferente platii pe care ati efectuat-o pe site-ul fabricadediscounturi.ro, iar in maxim 3 zile aceasta se va vedea pe extrasul dumneavoastra de cont.

Va asiguram de intreaga noastra disponibilitate pentru alte orice detalii suplimentare.

In paralel, a fost trimisa o adresa si catre FabricaDeDiscounturi.ro

Așadar, acum FDD se scuză spunând că ei sunt victimele și nu e vina lor că nu pot onora comenzile. Citez de pe site:

Comunicat #3 – 15 octombrie 2014

Ca urmare a notificarii prezentate mai jos emisa de catre LIBRA INTERNET BANK SA, SC E-FLASH SALES SRL se afla in imposibilitatea de a-si continua activitatea.

Pe aceasta cale anuntam public urmatoarele:

1. Compania noastra, SC E-FLASH SALES SRL – NU A INCASAT NICIO PLATA procesata de catre operatorul mai sus mentionat si nici in viitor nu va opera nicio plata procesata prin intermediul acestui operator.

2. Compania noastra a furnizat cu celeritate toate informatiile solicitate de catre banca in mod oficial.

3. Compania noastra nu a intreprins nicio activitate, de nicio natura care sa indreptateasca Banca sa ia aceasta decizie unilaterala.

4. In mod abuziv si fara notificare, operatorul mentionat a intrerupt furnizarea serviciilor, actionand discretionar si in afara cadrului contractual si legal.

5. Notificarea prezentata a fost trimisa pe email de catre banca, ulterior actiunilor intreprinse de catre aceasta.

Multumim tuturor clientilor care si-au manifestat increderea in serviciile oferite de catre compania noastra si le recomandam sa se indrepte cu celeritate impotriva operatorului pentru a solicita returnarea sumelor blocate sau debitate din conturile lor.

Pe aceasta cale, compania noastra asigura toti partenerii de buna credinta ca vom fi alaturi de ei in efectuarea oricarui demers de clarificare a acestei situatii.

In perioada urmatoare vom reveni cu un nou comunicat oficial pentru a aduce amanunte vizavi de situatia prezentata mai sus si despre campania negativa orchestrata impotriva noastra din ultimele zile.

Yuval Ben Yehuda

Acum aștept cu o sticlă de cola și o pungă de popcorn să văd televiziunile și ziarele cum or să vocifereze despre țeapa fabricadediscounturi.ro și cât de neserioși au fost iar românii trebuie să aibă grijă atunci când cumpără online și să se informeze cu atenție înainte. Chiar dacă vedeți un spot la TV, asta nu inseamnă că e și un site sigur 🙂 În realitate, situația este mult mai simplă : televiziunile difuzează ceea ce primesc din agenții. Majoritatea agențiilor încasează după 30 de zile de la client deci ai tot timpul să spamezi la TV cu un spot despre un fabricadediscounturi.ro

FabricaDeDiscounturi promite sa revina : )

fabrica_de_discounturi_maine

 1. […] că a închis prăvălia Fabrica de Țepe, zic să ne relaxăm un pic și să privim cobaii cum se dau cu placa (la minutul […]

 2. Ma bucur ca si bloggerii incep sa aiba un cuvant greu de spus si lumea incepe sa nu mai creada toate prostiile. Noi trebuie sa ii informam si pe ceilalti in legatura cu tot ce se intampla si sa nu mai lasam toti teparii sa faca averi pe internet pe seama altora.

 3. Ma bucur ca sunt unul dintre romanii cu capul pe umeri si nu pun botul la asa ceva, am incercat si eu la randul meu pe un grup de pe fb care insumeaza 50k useri sa le atrag atentia… Raspunsul lor? Ca nu este teapa, ca au reclama la tv, si foarte multe ironii

  • Pe argumentul suprem cu spotul tv s-au bazat de la bun început. Se va dovedi clar teapa atunci când vor trebui sa plătească agențiile

 4. Buna remarca: cum ar putea acum sa vina televiziunile, jurnaliștii si sa spună da a fost teapa, atâta timp cât au pișcotat împreuna spotul tv?

 5. E bine ca nu toata lumea pune botul la prostiile cu reduceri mai ales cand vin de la site-uri facute de cateva zile.

 6. Si uite ca tepele apar si la TV fiind promovate in mod masiv. Mai spuneai unii ca televiziunea nu prosteste poporul. Iata dovada ce dovedeste contrariul.

 7. Ma bucur foarte mult ca bloggerii reusesc sa ii opreasca pe teparii astia si sa trezeasca lumea la realitate ca nu orice promotie de vis este si un vis devenit realitate, este de cele mai mult ori un cosmar.

  Cristian Iosub