RadarMe powered by COSMOTE

Deși a trecut aproape o lună de la lansarea aplicației, nu am scris despre ea. Am așteptat versiunea pentru iOS ca să o testez și să pot scrie concret despre o aplicație utilizată de mine, nu doar campanii media de promovare. Din păcate răspunsul primit astăzi de la zeeapp.com este că au dezvoltat aplicația doar pentru Symbian și Android, urmând ca în viitorul apropiat să mărească portofoliul de clienți și prin dezvoltarea de aplicații pentru iOS și Blackberry … în fine, email template scris cu două fonturi.

În ultimele zile am tot auzit întrebarea : dar de ce nu lasă Cosmote și utilizatorii de iPhone să folosească RadarMe? Răspunsul este simplu : pentru că în primul rând nu este în AppStore și în al doilea rând pentru că nu Cosmote dezvoltă așa ceva. Cu nici RDS nu a făcut DigiOriunde. Cosmote e companie de telefonie mobilă care nu are nici măcar site-ul conform secolului în care ne aflăm, cu atât mai mult nu s-ar apuca băieții de la IT să facă aplicații pentru iOS.

Pentru cine nu știe ce este RadarMe, iată aici un link din Capital. Download din Google Play de aici. Download din Ovi Store de aici.  Am uitat să spun oare că în App Store este deja o aplicație similară ca nume (Radar.Me) și funcționalitate, ceea ce înseamnă că Apple nu va fi încântat să o publice pe cea a Cosmote sub numele ăsta? 🙂

Un aspect foarte important trebuie menționat. Cunosc foarte mulți clienți Cosmote care au ProstPhone și țin conexiunile de date închise. Doar WiFi au deschis. Intră în aceeași categorie ca ăia ce au BlackBerry doar pentru design, fără opțiune de BB activă. RadarMe folosește GPS-ul la maxim plus conexiune de date deschisă. Asta ar însemna că bateria iPhone-ului ar crăpa (s-ar descărca) în maxim o zi. Doar că este gratis (?!) asta nu înseamnă că este și în conformitate cu nevoile clienților. Suntem deja în 2013 iar clienții (sau o parte) deja știu ce înseamnă un iSMS, un Viber, un WhatsApp. Dacă vreau să văd unde este cineva, doar îi cer sa dea share la locație prin WhatsApp. Altfel, nu știu cât de legal/moral este să vezi unde se află agenda ta de prieteni ! Eu unul nu aș dori să am RadarMe activ, să mănânc o Shaorma cu mult sos având foame ca de urs și să vină vreunul să mă bată pe umăr : “Cristiaaaan, salutaaare. Sunt Gigel din clasa a doua. Am văzut ca erai aproape și am trecut sa te salut.”

 

      Cristian Iosub