Raport Revolut la un an de la lansarea oficală în România

Revolut 250kRevolut depășește 250.000 de utilizatori la un an de la lansarea oficială pe piața din România. Cine sunt utilizatorii și pe ce cheltuie banii?

➔ Fintech-ul britanic Revolut aniversează 1 an pe piața din România și anunță că a depășit 250.000 de utilizatori
➔ Românii au economisit peste 10 milioane de RON folosind pușculițele digitale Vaults și au tranzacționat peste 1 miliard de EUR prin intermediul aplicației
➔ Toți utilizatorii din România pot comanda primul lor card fizic Revolut gratuit, direct din aplicație, până duminică, 26 mai

Revolut aniversează un an de la lansarea oficială pe piața din România (fiind prezent anterior încă un an în beta testing) și depășește pragul de 250.000 de utilizatori, un număr de 12 ori mai mare față de luna mai a anului 2018. România urcă astfel pe locul al doilea în topul piețelor cu cea mai rapidă creștere, după Marea Britanie, și este cea de a cincea piață Revolut în Europa ca număr de utilizatori, după Marea Britanie, Franța, Polonia și Irlanda.

Peste 250.000 de români folosesc serviciul digital pentru a-și gestiona mai bine banii și sunt create peste 1200 de conturi noi pe zi.

Pornind la drum cu o singură persoană în România, motorul principal de creștere al Revolut a fost calitatea produsului și puterea comunității formate în jurul acestuia. Echipa locală, din care fac astăzi parte 5 persoane, și-a concentrat eforturile pe dezvoltarea comunității și pe încheierea de parteneriate, acestea ducând la creșterea exponențială a produsului.

Revolut sărbătorește un an de activitate oferind tuturor utilizatorilor noi și existenți posibilitatea de a comanda primul lor card fizic gratuit, direct din aplicație, promoție valabilă în perioada 09 – 26 mai 2019. În plus, echipa Revolut lucrează activ la lansarea mai multor funcționalități printre care se numără o versiune a aplicației pentru copii, o platformă de investiții fără comisioane, posibilitatea de a plăti cu telefonul, sau un program de fidelitate pentru utilizatorii existenți.

”Faptul că am reușit să creștem atât de rapid confirmă faptul că produsul nostru rezolvă o problemă reală. Mai bine de jumătate din utilizatorii noștri vin din așa numitele efecte de rețea, recomandări primite de la prieteni sau familie. Le mulțumim pentru încredere fiecăruia dintre cei 250.000 de utilizatori din România – nu am fi ajuns aici fără sprijinul și implicarea lor activă. Nu ne oprim însă aici! 250.000 de utilizatori înseamnă pentru noi în primul rând o responsabilitate: să continuăm să îmbunătățim calitatea serviciilor oferite, să ne implicăm activ în inițiative de educație financiară și să continuăm să creștem oferind românilor o alternativă semnificativ mai bună!”, a declarat Irina Scarlat, Country Manager Revolut România.

Cine sunt utilizatorii Revolut și pe ce cheltuie banii?

Vârsta medie a utilizatorului Revolut din România este de 32 ani, iar aceștia provin în principal din mediul urban, orașele cu cel mai mare număr de utilizatori fiind București, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov și Constanța.

Din ce în ce mai mulți români aleg astăzi Revolut în detrimentul băncilor tradiționale, lucru demonstrat prin creșterea explozivă a volumului total al tranzacțiilor efectuate prin intermediul aplicației, volum care depășește astăzi 1 miliarde de EUR. Peste 70% dintre tranzacțiile efectuate de utilizatorii Revolut sunt locale, comercianții cu cel mai mare număr de tranzacții fiind OMV, Lidl, inmedio, McDonalds, Taxify, Auchan, Carrefour și Glovo.

În topul țărilor unde românii plătesc folosind cardul Revolut se numără Marea Britanie, Statele Unite, Spania, Germania și Ungaria. Aceeași tendință poate fi urmărită și în ceea ce privește transferurile către alte conturi bancare, unde o proporție covârșitoare o au transferurile către bănci din România pentru plata ratelor la creditele contractate.

Utilizatorii din România apelează la Revolut și pentru a economisi bani prin intermediul pușculițelor digitale Vaults, folosind o combinație de mărunțiș rămas după tranzacțiile efectuate și plăți recurente. Aceștia au deschis până în prezent peste 32.000 de Vaults în care au strâns peste 10 milioane de RON.

România se află în top și atunci când vine vorba de numărul de utilizatori Premium și Metal, ocupând locul 3 în topul țărilor cu cele mai multe astfel de abonamente, după Marea Britanie și Franța, cele mai mari piețe pentru Revolut.

Comandă GRATUIT cardul tău Revolut
Poți comanda GRATUIT cardul tău Revolut standard 💳, direct din aplicație. Promoția este valabilă în perioada 09 – 26 mai 2019!

Crează un cont Revolut ACUM!

Recomandare

  1. Pe cel de metal îl putem obține doar dacă aducem la rândul nostru un număr de clienți, nu?

    • Da, a fost o campanie unde aduceai 5 clienti si primeai Metal gratuit. Dar altfel, se poate si achizitiona!

    Cristian Iosub