Rasism? Nu. E cretinism

Călătorind mult, în zona Toscană, am ocazia să cunosc oameni din mediul rural (care aici e ceva de genul orașului Giurgiu ca și complexitate, nu cu căruțele în șanț ca în RO), din mediul urban, oameni simpli, oameni care plătesc 8000€ pentru o noapte la hotel, oameni cu 8 clase dar și oameni cu două facultăți. Trist este că absolut toți, după două cafele băute împreună, încep se ciripească adevăratele păreri despre străini din Italia.

Majoritatea își controlează cuvintele în preajma mea și evită să numească țiganii drept români. Dar în sinea lor cred că sunt fix același lucru. Revenind la străini, în primul rând italienii sunt de cel puțin două ori mai prost educați decât Chinezii sau cei din Singapore veniți în număr astronomic. Într-adevăr, asiaticii au trecut de mult de 1 miliard și jumătate, iar limba chineză este cea mai răspândită limbă de pe întreg globul. De aceea este firesc să îi vedem la tot pasul, în special în provinciile turistice. Deși omuleții aceia vin de la 10-12.000 km distanță, fac o zi jumate cu avionul, plătesc numai drumul peste 1500 €, plătesc hotelul, cumpără din magazine de modă în medie de 1200€/client…cu toate acestea toți îi înjură.

Este un outlet construit special pentru turiștii asiatici la 40km de Firenze, care este inclus ca punct turistic în ruta majorităților firmelor de turism și care asigură peste 700 locuri de muncă la țăranii  italieni (pt că e outlet de lux pus în mijlocul unui sat). Aici au ieșit din foame mulți băștinași având salarii care sar de 1200€/lună, ceea ce nu au visat nici când culegeau măsline pe temperaturi de 40 de grade. Cu toate acestea, numai astăzi am asistat la vreo două discuții rasiste cu tentă Ku Klux Klan-ică. Inițial se folosea termenul de “străini” apoi când s-au prins că aveam o stație radio pe frecvența lor, au schimbat termenul în “chinezi”. Las la o parte ca 30% din asiatici NU sunt din China, dar pt băștinași, toți sunt chinezi.

Având în vedere părerea mea anterioară din articolul de aici despre chinezi / asiatici și legislația (1) și (2), cum paștele măsii să fii atât de imbecil încât să te plângi că trebuie închise granițele ex-europenilor , atâta timp cât mănânci datorită lor? Dacă ar boicota chinezii Italia, să zicem pentru vreo 2 luni, atunci Italia ar intra în aliment controlat și ar tripla cozile la cantinele sociale. Italia este egală cu zero fără străini ! Dar tot străinii sunt înjurați. Deci, e rasism? Nu. E cretinism

  1. maslinele se culeg cam pe la sfarsitul lui noiembrie de obicei 🙂 iar atunci temperaturile nu sar de 20 de grade :)))
    de la chinezi ,italienii nu au invatat nimic desi dau exemple la tot pasul…eu as numi asta nu cretinism ci ignoranta …cata vreme nu imi strofoc cervelul sa invat nici cele mai elementare lucruri si mai cred inca virgula , ca Budapesta e capitala Romaniei , ce pretentii sa mai am de la viata ?
    “lascia stare ” , meglio cosi :)))…n-ai cu cine ….

    Cristian Iosub