RATB a devenit STB – Societatea de Transport Bucuresti STB SA

RATB a devenit de săptămâna trecută STB, denumire pe care o avea și înainte de război. Deși a fost anunțată din februarie, schimbarea s-a produs peste noapte, gen joi ne-am culcat cu RATB și vineri ne-am trezit cu vehiculele rebranduite în STB.

Societatea de Transport Bucuresti STB SA

Regia Autonomă de Transport Bucureşti SA (RATB) a devenit începând de joi Societatea de Transport Bucureşti – STB SA, prin schimbarea formei juridice din regie autonomă în societate pe acţiuni. Modificarea a fost necesară pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile de către autoritatea publică locală.

Gabriela Vranceanu Firea Pandele Șicâțiormaififost  (cum zice un clasic) declara joi: Astăzi este o zi deosebit de importantă pentru Capitala României, pentru că s-a realizat un pas esenţial pentru modernizarea transportului public, astfel încât Bucureştiul să deţină un sistem de transport integrat, sigur şi eficient. Aşa cum s-a stabilit prin Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 pentru regiunea Bucureşti-Ilfov, Regia Autonomă de Transport Bucureşti a devenit Societatea de Transport Bucureşti SA. Totodată, existenţa unui contract de servicii publice este obligatorie pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile de către autoritatea publică locală. Subliniez că această măsură administrativă, corelată cu alte măsuri investiţionale, reprezintă o etapă esenţială pentru modernizarea transportului public de călători în regiunea Bucureşti-Ilfov, astfel încât, după mai mult un secol de la înfiinţare, una din cele mai importante companii de transport din România să ajungă la un nivel similar celor din marile oraşe europene

Pe de altă parte se anunţă că nu vor fi făcute disponibilizări de personal, toţi salariaţii urmând să fie preluaţi în structura noii societăţi comerciale.

Denumirea îmi aduce aminte de inceputurile anilor 1900 când se numea Societatea Tramvaielor București (S.T.B.) ca mai târziu, după al doilea război mondial, să se numească Întreprinderea de Transport București (I.T.B.), până în 1990 când au reorganizat ITB-ul desprinzând maxi taxi-urile și l-au numit Regia Autonomă de Transport București (R.A.T.B.)

Recomandarea săptămânii
Gazduire web
      Cristian Iosub