RATB Style

Eu îmi pot permite să stau 30 – 90 de zile fără permis. Întrebarea este : șoferii RATB își permit ?

 

[youtube]http://youtu.be/Xc5AW5rowEU[/youtube]

 1. Cate magarii nu fac baietii astia, se bazeaza ca politia e mai indulgenta cu ei. Eu vad zilnic scheme din astea, plus bagat pe principul care e mai mare.

  • Fiecare le face pe pielea lui. Am si eu a-ti adresa o intrebare personala: pe langa toate obligatiile de acordare a prioritatii instituite prin Codul Rutier si Regulamentul de aplicare a acestuia, ai auzit cumva ca ar exista si termenul de “Prioritate din bun-simt ?” Ei bine, noi de asta am avea nevoie, ca Dvs sa ne acordati prioritate la plecarea dintr-o statie cu alveola, la incadrarea din timp pe banda in conformitate cu directia de mers dorita etc. Si mai ales sa nu uitati: noi transportam oameni, care pot fi bunicii, parintii sau copiii vostri. Acordandu-ne noua “Prioritatea din bun-simt”, le facilitate lor ajungerea cu bine la destinatia dorita. Si nu taindu-ne calea sau franand brusc in fata noastra. Asta pentru ca si tu ai generalizat si nu ai fost obiectiv.
   Cu respect, un sofer ce transporta suflete, prin Cartierul Militari !

   • Sunt cateva categorii carora le ofer “Prioritate din bun-simt” si le voi oferi pana in ziua in care predau permisul : soferii serviciilor de urgenta, soferii de transport persoane si soferii de cursa lunga (camion , tir). Fata de munca lor si mai ales cunostintele lor am tot respectul si credeti-ma ca ofer aceasta prioritate intr-o zi poate mai mult decat tot anul. Chiar am sa salvez filmulete de genul acesta (sper sa nu uit). Insa, Codul Rutier este acelasi pentru toti. Nu este vorba de rautate dar eu stau pe bara dacxa trec pe rosu. La alte categorii de ce nu este valabil? Apoi, vorbim de vieti. Mie nu mi-a fost niciodata teama de mine ci dinpotriva, ma cunosc foarte bine. Dar imi e teama de ceilalti. Daca se intampla sa vina regulamentar de pe sens opus un sofer care nu vroia sa ofere prioritate de bun simt, pe buna dreptate? Autobuzele la impact lateral cad destul de repede iar calatori cu capete sparte am mai vazut.
    Cu respect, un sofer .

  Cristian Iosub