Web Analytics

Rebranding website Call România

În ultimul an interesul meu faţă de serviciile de telefonie virtuală a crescut datorită preţurilor destul de mari pentru apelurile internaţionale practicate de operatorii din străinătate. Desigur, cei care nu au acces la internet sau încă au BlackBerry 8310 pe post de smartphone sunt destul de mulţi în rândul românilor din străinătate. Preferă să plătească 0.05 €/minut la Vodafone Italia + 0.16€ taxa de conectare a apelului plus o dată la 3-6 luni trebuie să plătească 4 €- 6 € taxa servciului. Problema este că opţiunea Call Your Country le blochează accesul la multe alte optţiuni. Dar mai sunt şi restul sau cei hi-tech cărora le place să ţină pasul cu tehnologia şi aleg telefonia prin internet sau Voice over IP cum mai este numită.

Avantajul telefoniei prin internet este că nu ai nevoie de nici un fel de cunoştinţe tehnice. Totul este deja configurat şi personalizat utilizatorului imediat după crearea contului. În primul rând trebuie găsit un provider (furnizor de servicii) VoIP. Necesităţile fiecăruia dintre noi creează un filtru în alegerea providerului optim. O dată ales providerul, de exemplu Call România, îţi faci cont aici iar de restul se ocupă echipele tehnice. Eu am testat foarte multi provideri atât din România cât şi din afară iar de data asta am să fac o comparaţie între sistemele româneşti şi cele din Italia. În România, un minut de convorbire costă în medie 5 eurocenti, faţă de o medie de 18 eurocenţi în Italia; la care (atenţie!) se adaugă şi 15-18 cenţi taxă când răspunde interlocutorul, pentru stabilirea conexiunii. În România, numerele de telefon sunt alocate în mod absolut gratuit şi în majoritatea cazurilor poate fi aleasă măcar zona geografică a numărului de telefon, dacă nu chiar tot numărul. În Italia în schimb este între 2 şi 8 euro pe lună taxa pentru a avea alocat un număr de telefon unde să poţi şi primi apeluri, nu doar să iniţiezi.

Unul dintre providerii mei preferaţi este Call România. Nu este decât un provider care oferă servicii şi apoi uită de utilizator. Relaţiile în general cu providerii de telefonie mobilă, de tipul DigiMobil, sunt rigide. Te auzi cu ei decât la factură, cum se zice. Dar sunt şi oameni excepţionali care interacţionează cu clienţii lor, vin în întâmpinarea nevoilor clienţilor, oferă soluţii, oferă sugestii, oferă ceva nou de fiecare dată când interacţionezi cu ei. Aceşti oameni excepţionali din păcate i-am întâlnit doar în rândul providerilor de telefonie prin internet. Niciodată nu o să vă sune sincer un operator Cosmote să vă mulţumească pt că v-aţi cumpărat ieri o cartela prepaid de 5 euro şi să vă întrebe părerea cu privire la servicii, să vă prezinte opţiunile etc. În schimb, am întâlnit această practică în rândul providerilor VoIP.

Spuneam mai devreme că unul dintre providerii mei preferaţi este CallRomânia. Pentru că :

 • Fără abonament!
 • Fără costuri suplimentare!
 • Testarea gratuită a serviciului!
 • Taxarea la secundă, din primul moment al convorbirii!
 • Apeluri gratuite în rețeaua callRomania!
 • Controlul detaliat al convorbirilor!
 • Tarife excelente la apeluri naționale și internaționale!
 • Plata rapidă online, cu payu.ro (prin tranfer bancar, card online, PayPal etc.)!
 • Oferte și promoții: bonus, premii, cadouri!

Dar poate că cel mai important lucru este modul de prezentare. Începând cu 3 decembrie, Call România şi-a schimbat designul site-ului care era extrem de bine lucrat, dezvoltând un nou look la fel de atrăgător dar cu un panou de control pentru clienţi exact cum ar trebui să fie aria clienţilor pentru un serviciu de telefonie. În plus, CallRomânia oferă periodic bonusuri la reîncărcări de 30%-50%, menţinând contactul permanent cu clienţii prin facebook , twitter sau email. Ideea este ca au dezvoltat un întreg plan de fidelizare a clienţilor, creând deja o comunitate în jurul lor.

Pe noul site CallRomânia avem pe prima pagină un WebPhone. Este vorba de un telefon virtual integrat în browser, de pe care se poate apela gratuit (!), fără a avea nevoie de cont, în limita a maxim 20 de secunde sau se poate trimite SMS la fel de gratuit. Numărul destinaţiilor este în creştere, fiind deja 13 tări printre care şi România şi Italia. Pentru SMS, testul poate fi făcut doar către MSISDN al unui operator din România.

Tot pe prima pagină am găsit şi cea mai bună explicaţie, folosindu-se termeni simpli, a ceea ce înseamnă VoIP. După logare, în partea de sus avem numărul de telefon (de forma 40341.086.000), creditul disponibil şi profilul compniei pe reţelele de socializare. Ceea ce îmi place este că în contul de client, pe prima pagină, este prezentat creditul disponibil cu întreaga lista a providerilor din RO şi numărul de minute ce pot fi vorbite folosindu-se acel credit. Ca exemplu, către reţelele de telefonie fixă este un tarif de 0.015€ / minut adică un eurocent şi jumătate doar. Către mobil, tariful este de doar 5 eurocenti. 

Vă las să vă delectaţi cu structura noului site, apoi să vă creaţi un cont şi să vă convingeţi. După aceea vă aştept cu un email de mulţumire 🙂 .

Bonus : încercaţi pagina de suport şi configurări / smartphone şi apoi selectaţi tipul de telefon. Mirific ! Aştept implementarea serviciilor de fax şi widget cum este cel din pagina de contact şi imi fac tricou cu Call Romania.

Şi cireaşa de pe tort vine o dată cu portabilitatea :

Portarea numărului tău dintr-o altă retea de telefonie fixa în rețeaua CallRomania se face în mai puțin de 2 ore.

 

Subiecte:

BlogCalatoriiInternet

 1. Foarte profi, am avut o problema cu un nr. portat, din Cosmote in DIgi, nu primeam sms pe el…. Am facut sesizare, in max. 24h puteam primi sms si pe nr. portat….

  Tot ei sunt in spatele serviciului 3sms.ro, un web2sms free in genul myx, fara inregistrare….

  Cred ca o sa-i incerc si eu la un moment dat, poate ma conving si devin providerul meu principal.

 2. […] me on Social Media SMS gratis cu 3SMS.roFrom Italy with love :)Rebranding website Call RomâniaFuture tech CRISTIAN IOSUB decembrie 6, […]

 3. eu sunt in germania si vreau sa sun in romania …….este posibil tot cu asta sau imi trebuie alt site asemanator ????multumesc ptr info si astept un raspuns …..deci din germania in romania ……….

  • Salut Nicolas. Poți sa suni oriunde in lume te-ai afla, oriunde in lume ai vrea. In partea de sus a blocului meu, ai un meniu numai cu provideri voip. Recomand callromania.ro sau clickphone.ro
   Practic, îți faci cont pe siteul lor iar ei îți aloca un număr românesc (!) de telefon. Instalezi o aplicație voip pe pc (exemplu x-lite), o configurezi după cum scrie in panoul tau de client de pe siturile alea si gata. Încearcă si vezi. Eu folosesc voip in fiecare zi. Dacă suni către numere de romania, e vreo 4-5 centi minutul 🙂 deci cu un euro ți se lipeste telefonul de ureche.

 4. […] decembrie CallRomânia.ro anunţa schimbarea designului. Când am lansat concursul câştigat de Bogdan anunţam surprize noi  în 2013 din partea Call […]

  Cristian Iosub