Recomand: Maguay MyWay v1401i


Cine este Maguay ?

De 21 de ani pe piața românească  Maguay a reușit sa se impună ca principalul producător autohton de servere. Compania a pornit ca o afacere de familie și s-a dezvoltat continuu, ajungând in prezent la o un grup de companii cu peste 60 de angajați  Sediul central al companiei este în București și patru filiale în Brașov, Constanta, Ploiești și Târgoviște.

După cum spuneam și în articolul trecut, întâmplător am redescoperit brandul Maguay. După o privire atentă asupra produselor disponibile, m-am oprit la un MyWay V1401i, dar se afla in secțiunea business to business. Mi-am încercat norocul ca persoana fizica si am cerut o cotație de preț și disponibilitatea în stoc.

Ceea ce a urmat a fost modelul ideal de achiziție a unui notebook. Eu am trimis cererea, o domnișoară mi-a răspuns destul de rapid oferind toate detaliile necesare achiziției și mențiunea ca tipul de procesor P6200 de 2.13GHz nu mai este disponibil dar au un Intel Core i5-430M de 2.26GHz. Am fost de acord, am plătit și toată lumea a plecat acasă fericită. Descrierea de mai jos este făcută pe baza primelor impresii, nefăcând teste cu aplicații specifice unui review complet.

Astăzi mi-a ajuns notbook-ul MyWay v1401i cu factura de achiziție de doar 1453 ron + TVA

Specificații tehnice

 

Model

MyWay V1401i

Preț

1453 RON

Procesor

CPU INTEL CORE I5-430M 2.26GHZ/3M TRAY

Chipset

Intel HM55

Display

14” HD LED, rezolutie 1366×768

Grafica

Intel HD Graphics/UMA

Hard disk

320GB 2.5″ SerialATA, 5400rpm, 16MB thin

Memorie

2048 MB SO-DIMM DDR3-1066

Maxim instalabila 8GB, 2 sloturi

Unitate optica

DVD-RW SONY OPTIARC SLIM SATA

Interfete comunicare

10/100/1000Mbps Gigabit Ethernet, WiFi 802.11 b/g/n

Dotari multimedia

HD Audio, microfon + boxe, Webcam 1.3Mp, card reader 3-in-1

Conectori

3*USB2.0, 1*Mic-in, 1*Headphone-out, 1*RJ-45, 1*VGA, 1*HDMI

Posibilitati expansiune

Mini Card slot

Caracteristici securitate

Slot Kensington Lock; Parole: BIOS, Boot

Baterie, autonomie

Li-Ion 6 celule; Autonomie pana la 4h

Accesorii incluse

AC Adapter, optional alimentator AUTO + AC Combo

Dimensiuni, greutate

344 x 237.5 x 19.5~33.8mm, 2.2 Kg

Garantie

24 de luni; termen maxim 7 zile pentru remedierea oricarei probleme de functionare in garantie!

 

Design

Notbook-ul este de o culoare gri închis, aproape negru. În partea din față se află slotul de card, butonul on/off pentru conectivitate wifi și led-urile indicatoare. Ca aspect pot să spun că este un laptop cu un design curat, fără chestiuni inutile și este realizat dintr-un plastic ce pare a fi foarte rezistent. Boxele sunt poziționate deasupra tastaturii împreună cu bunonul on/off și indicatorul de caps lock.

Înainte de a trece la prezentarea părților laterale aș acorda două minusuri importante pentru ideea de a poziționarea boxelor (intră extrem de mult praf în acea zonă iar grilajul împiedică o curățare eficientă) și pentru tastatură. Chiar acum când scriu, simt ca se lasă tastatura în jos. Probabil sunt pe bază de suspensie pe cauciuc și de aceea există acest joc, întâlnit până acum doar la un Pavillion acum câțiva ani.

Pe partea laterală dreaptă avem unitatea DVD RW, două porturi USB cărora le-am găsit imediat întrebuințare : mouse și bluetooth, precum și jack-urile pt audio și microfon. Pe stânga e slotul Kensington Lock, mufa de alimentare, răcirea sistemului, mufa Ethernet, portul VGA, un slot USB și un slot HDMI..

Partea mișto este că am acces dedesubt foarte ușor la slotul de RAM (o sa mai iau  2 GB când ajung pe acasă) și răcirea se face atât lateral cât și pe dedesubt.

Monitorul este de 14″, cu o rezoluție de 1366 x 768, mai mult decât generoasă. Deasupra monitorului este poziționata camera web de 1.3 mega pixeli și din testele făcute prin Skype, se vede chiar foarte bine. Un plus important la arhitectura monitorului este că Maguay a atașat vreo 10 opritori de cauciuc de jur împrejur astfel încât atunci când utilizatorul lasă monitorul jos, să nu atingă ecranul de tastatură sau de partea centrala a laptopului iar balamalele par destul de rezistente și late.

Conținutul pachetului

Eu am optat pentru varianta fără sistem de operare pentru că am deja Windows 7 cu licență și o să îl fac dualboot cu Ubuntu 13.04. Pachetul Maguay conține notbook-ul v1401i, o baterie pe 6 celule de 4300mAh, un DVD cu driverele necesare, alimentatorul format din două piese, o mică broșură cu instrucțiuni pentru prima folosire, factura, certificatul de garanție și multe multe punguțe umflate cu aer ca să amortizeze șocul în timpul transportului.Cutia de carton în care este ambalat îmi place foarte mult pt că este simplă dar extrem de practică. Se închide tip valiză. Opțional se poate solicita pre instalarea sistemului de operare (windows 7 sau windows 8) precum și un alimentator auto + AC Combo.

Concluzie

Recomand cu extrem de multă căldură produsele Maguay, în special acest model pentru alegerile low cost dar sigure. Până să mă decid asupra lui v1401i, m-am uitat destul de mult la produsele de pe piața locală (din Italia) și cel mai ieftin laptop este în jur de 400€ cu o configurație ușor îndoielnică. Un i5 de 2.26 GHz este în jur de 600€ și majoritatea au un singur slot de RAM cu 2GB incluși. Raportul calitate / preț este destul de bun. Dacă ar fi să recomand celui mai bun prieten un laptop, cu siguranță aș alege o configurație Maguay.

Bonus : Configurează-ți chiar acum propriul tău sistem ultraportabil de gaming, MyWay H1101x pe http://myway.maguay.ro pentru că la achiziționarea unui H1101x, primiti un rucsac de laptop cadou.

Notă: acest articol nu este un advertorial solicitat, ci reprezintă opinia mea din experiența de client Maguay.

 

  1. Sunt foarte bune produsele de la Maguay!

    Cristian Iosub